Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım'

'O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım'

Tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu deprem felaketi sonrası dünya şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp da bölgedeki depremzedelere yardım ediyor. Kayaalp, "İnsanlar yardım ve çadır beklerken, evde oturamadım. Bizi orada görmek diğer gönüllü arkadaşlara moral oluyor, birlik ve beraberlik önemli. İnsanlar yardım yapıyor, yardımlarının yerine ulaştığını, ve boşa gitmediğini göstermek istiyorum" dedi.

'O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi,10 şehrimizde acı bir tablo geride bıraktı. 41 binden fazla binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü iki yıkıcı depremin ardından tüm Türkiye tek yürek halinde bölgedeki yaraları sarmaya devam ediyor.

Depremin ardından spor dünyasından da birçok sporcu bölgeye giderek depremzedelere yardım ediyor. Bunlardan birisi de dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp... Hatay'da gönüllü olarak yardım etmeye giden Rıza Kayaalp, yaşadığı duyguları Sabah'a anlattı. İşte o sözleri...

"İKİNCİ GÜN HATAY'DAYDIK"

"2015 yılından bu yana Diyanet Vakfı'nın gönüllüsü olarak çalışıyorum. Kurban bayramlarında etlerin dağıtım çalışmalarında onlara destek oluyordum. Deprem haberini alır almaz da ne yapabilirim diye onlarla irtibata geçtim. Hazırlıklarımızı yaptıktan sonra ikinci gün yola çıktık ve akşamında Hatay'daydık. Biz gittiğimizde şunu gördük ki herkes canla başla çalışıyordu. Bir ablamızın cenazesini çıkardık enkazdan, onun defin işlemlerine katıldım. Gelen cenazelerin defninde hiçbir sorun yaşanmıyor. İnsanlara çorba dağıtımı, yemek dağıtımı yaptık. Köylerinde kalmak isteyen, evini terk etmek istemeyen insanlar var. Onlar için çadırlar kurduk."

Haberin Devamı

"ENKAZDAN AYRILMAK İSTEMİYORLAR"

"Hatay'dan sonra Ankara'ya döndüm ama evimde yarım gün zor kaldım. Çadır isteklerini görünce kendi imkânlarımla bir araç ayarlayıp Kahramanmaraş'a geçtim. Özellikle küçük bebekleri olan aileler zor durumda. Devlet, çadır kentler kurmasına rağmen enkazının başından ayrılmak istemeyenler var, onların çadır ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bazı ablaların çocukları, eşleri enkaz altında kalmış. Bir şey yapamıyorlar. Ekipler önceliği ses gelen yerlere veriyor. Biz de ses gelmeyen yerlere bakıyoruz."

"HERKES BİR OLMALI"

"Burada herkes elinden geleni yapıyor. Bu büyük bir yıkım. Ulaşılamayanlar olabilir ama gerçekten insanlar canla başla çalışıyorlar. Artık destek ve birlik zamanı... O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım. Bizi görmek diğer gönüllülere moral oluyor. 'Abi sen de mi buradasın' diyorlar, birbirimizden güç alıyoruz."

Haberin Devamı

"BU PSİKOLOJİYİ NASIL ATLATIRIM BİLMİYORUM"

"Beni en çok çocuklarının cansız bedenlerini alan anneler, babalar etkiledi. Battaniyelere sarılmış şekilde gelmeleri. Kendi çocuğuma bakınca da hep o anları hatırlıyorum. Uzun süre bu psikolojiyi atlatamam gibi geliyor. Erzak konusunda sıkıntı yok. Artık ihtiyaç barınacak yer, çadır. İnsanlar bağış yapıyor ve bunların yerlerine ulaştığını görmek istiyor. Ben de bunun için çalışıyorum."