Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hatice Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya şampiyonu olan Milli boksör Hatice Akbaş hakkında merak edilenler…

Hatice Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya şampiyonu olan Milli boksör Hatice Akbaş hakkında merak edilenler…

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda milli boksör Hatice Akbaş, Romanyalı rakibi Lacramioara Perijoc'u yenerek dünya şampiyonu oldu. Peki, Hatice Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya şampiyonu olan Milli boksör Hatice Akbaş hakkında merak edilenler…

Hatice Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünya şampiyonu olan Milli boksör Hatice Akbaş hakkında merak edilenler…

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbaş, final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli boksör, kendisini destekleyenlere çok teşekkür etti.

HATİCE AKBAŞ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Hatice Akbaş, 21 yaşında ve 54 kilodadır.

Babasının yönlendirmesiyle 10 yaşında muaythaiye başlayan 21 yaşındaki Hatice Akbaş, ayrıca boks ve kick boksla da ilgilendi.

Hatice, muaythaide Türkiye ve Balkan, kick boksta Türkiye şampiyonluğu kazandı, boksta ise 2016 yılında düzenlenen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Hatice Akbaş, kendisi 10 yaşındayken babasının spor salonu açtığını söyledi.

Kendisinin de iki kardeşiyle spor salonuna gittiğini dile getiren milli boksör, "2016 yılında yıldızlarda ilk kez Türkiye Şampiyonası'na katıldım ve şampiyon oldum. Daha sonra milli takıma gittim. Avrupa şampiyonu oldum. 2018 yılında da uluslararası turnuvada şampiyon oldum." diye konuştu.

Babası Kerem Akbaş'ın yönlendirmesiyle küçük yaşta dövüş sporlarına ilgi duymaya başladı, antrenörlüğünü de babası üstlendi. Boks, kick boks ve muay thai da muhtelif kategorilerde Türkiye şampiyonluklarına sahip olan Akbaş, 2011-2019 arasında boksta 3, kick boksta 4 ve muay thai da 3 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. 46 kilo seviyesinde Avrupa Şampiyonluğunu da ulaşırken, waikuru branşında da Balkan Şampiyonluğunu kazanmıştı.

Haberin Devamı