Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Elmalı Güreşleri ne zaman? 2022 Elmalı Yağlı Güreşleri tarihi belli oldu mu? İşte müsabaka tarihleri!

Elmalı Güreşleri ne zaman? 2022 Elmalı Yağlı Güreşleri tarihi belli oldu mu? İşte müsabaka tarihleri!

Kırkpınar’dan daha eski olan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nin düzenleneceği tarih merak ediliyor. 1352'den beri namlı pehlivanların güreştiği Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri heyecanla bekleniyor. Müsabaka tarihleri belli oldu. Peki, Elmalı Güreşleri ne zaman? 2022 Elmalı Yağlı Güreşleri tarihi belli oldu mu? İşte müsabaka tarihleri!

Elmalı Güreşleri ne zaman? 2022 Elmalı Yağlı Güreşleri tarihi belli oldu mu?  İşte müsabaka tarihleri!

"Türk'ün ilk er meydanı" olarak adlandırılan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nin müsabaka tarihleri merak konusu oldu. Güreşşeverler, Elmalı Yağlı Güreşleri’nin 670. Buluşmasının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, Elmalı Güreşleri ne zaman? 2022 Elmalı Yağlı Güreşleri tarihi belli oldu mu?  İşte müsabaka tarihleri!

ELMALI GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri 2-3-4 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ELMALI TARİHİ YAĞLI GÜREŞLERİ HAKKINDA

Bazı tarihi kaynaklara göre ilk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya'nın Elmalı ilçesi, ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da kayıtlardaki yerini alıyor.

Tarihi kaynaklardaki bilgiye göre Elmalı, amacı sağlıklı, sportmen ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek olan yağlı güreş geleneğini en iyi sürdüren bölgeler arasında bulunuyor.

Organizasyonun bir başka yönü de yöre halkının maddi ve manevi desteği ile yine yöre halkına fayda sağlayacak eserlerin yapılmasına katkı sağlanması. Tespitlere göre, Elmalı'da son otuz yılda güreş gelirleri ile Elmalı Lisesinin birinci katı, Elmalı Devlet Hastanesi, Elmalı içme suyuna yardım, spor tesisleri ve Elmalı Müzesi'nin yapımı için maddi kaynak sağlandı.

Haberin Devamı