Gazete Vatan Logo
Basketbol Devlerin düellosu

Devlerin düellosu

Rekabete doymaya hazır mısınız? Beko Basketbol Ligi’nde bugün G.Saray Liv Hospital, F.Bahçe Ülker’i ağırlıyor...

Devlerin düellosu

Türkiye'nin dev rekabeti bugün Beko Basketbol Ligi’nde taşınıyor, G.Saray Liv Hospital ile F.Bahçe Ülker kozlarını paylaşıyor... Sarı-kırmızılıların evi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak ve Lig TV3’ten ekranlara gelecek.

Şampiyonluğun en büyük iki adayının mücadelesi, yıldızları da karşı karşıya izleme fırsatını doğuracak. Carlos Arroyo ile Lester Bo McCallebb, Malik Hairston ile Bojan Bogdanovic, Pops Mensah-Bonsu ile Luka Zoric, Milan Macvan ile Nemanja Bjelica bu dev buluşmada birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalışacaklar.

İKİSİ DE FORMDA

Bu karşılaşmaya bambaşka bir anlam katan diğer unsur ise G.Saray koçu Ergin Ataman ile F.Bahçe baş- antrenörü Zeljko Obradovic arasındaki rekabet... İsimleri ‘başarı’ ile eş anlamlı, yenilgiyi asla kabul etmeyen etmeyen iki karakterin buluşması merakla bekleniyor.

Sadece G.Saray taraftarlarının yerinde izleyebileceği derbiye her iki takım da formda çıkacak. Hafta içinde Aslan sahasında Unicaja Malaga’yı devirip Euroleague’de Top 16’ya kalmayı garantilerken, Kanarya ise organizasyonun kendisi gibi şampiyonluk adaylarından CSKA Moskova’yı deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Son olarak iki takımın ligdeki son durumları hakkında da bilgi verelim... Geride kalan 8 maçta G.Saray 5 galibiyet 3 mağlubiyet alırken, F.Bahçe ise 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Ataman: Çok zevkli olacak

G.Saray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, bugünkü derbide F.Bahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic’e karşı mücadele etmenin çok keyifli olacağını söyledi... Sırp antrenörle kıyaslanmalarının doğal olduğunu söyleyen Ataman, “Bu sezon Obradovic’in F.Bahçe Ülker’e çok artı bir değer kattığı ortada. Benim de son iki sezonda kazandığım şampiyonluklar ortada” dedi.

İlk raundu Obradovic kazanmıştı

F.Bahçe Ülker’in dünyaca ünlü başantrenörü Zejlko Obradovic, Ergin Ataman’a karşı bu sezon oynadığı ilk maçı kazandı. Sarı-lacivertliler, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda sarı-kırmızılıları 64-62’lik skorla mağlup etmişti.

GÖRÜŞ:

KAAN KURAL

'Ribaunt mu, topa baskı mı?'

G.Saray art arda gelen sakatlıkların ardından toparlanma sürecinde. F.Bahçe ise çok daha oturmuş bir yapıya kavuştu. G.Saray’ın ancak oyunu düzenden çıkararak başarılı olma şansı var. İç sahada seyirci desteğiyle bunu yapabilirler. Ama yine de favori F.Bahçe.

Maçın en belirleyici noktaları ribaunt üstünlüğü ve McCallebb’ın Arroyo’ya yapacağı baskı olacak. F.Bahçe için ribaunt, G.Saray için ise Arroyo durdurulduğunda hücumun kitlenmesi en büyük zaaflar.

Haberin Devamı