Gazete Vatan Logo
Futbol 'Ders aldık!'

'Ders aldık!'

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Başiktaş'ın bu kez V.Plzen'i yeneceğinden emin

'Ders aldık!'

Schuster: “Plzen bize hatalarımızı çok iyi gösterdi. Bunların üzerine çalıştık. Maçı kazanan, güzel futbol oynayan ve dersini almış bir Beşiktaş izlettireceğiz.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, takımının V.Plzen’i yeneceğinden emin. Dünkü basın toplantısında iddialı konuflan Alman hoca, “Prag’tan iyi bir sonuç aldık. Rakibimiz hatalarımızı bize çok iyi gösterdi. Bunların üzerine çok çalıştık. Yarın (bugün) hem kazanan ve güzel futbol oynayan hatalarından ders almış bir Beşiktaş izleyeceksiniz. Zamana ihtiyacımız var. İyi yoldayız” ifadelerini kullandı.

TECRÜBELİ hoca, ayrıca şu açıklamaları da yaptı: “Sivok’un sakatlığı bizi bu maç için etkilemez. Uzun bir dönem bizimle olmayacak. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak Ferrari ve Zapotocny eksiği dolduracak. Sivok’un yerine kimseyi almayacğız. Ferrari için her hocanın farklı bir düşüncesi olabilir. Benden önceki teknik adam onu sürekli ilk 11 oynatmış olabilir. Her zaman ilk 11’de oynayacak diye bir şey yok.

HOLOSKO’YU ilk maçta oynatacaktım. Ama rakibin durumu ve şartlar bunun önüne geçti. Yarın (bugün) şartlar uygun olursa oynayabilir.

PLZEN’İN en iyi yönü duran toplar. Ben bu kadar uzun boylu bir takım görmedim. Hava toplarına hakimler. Bir de 10 numaraları çok iyi bir pasör. 10 numarayı durdurmak, kendi futbolumuzu oynamak ve sonuca gitmek istiyoruz.”

TARAFTARLA GELDİLER

Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Beşiktaş’la karşılaşacak olan Plzen, dün İstanbul’a gelirken, İnönü’de yaptıkları idmanı taraftarları da seyretti.

PLZEN’İN HOCASI VRBA ÇOK İDDİALI 

0-0 Beşiktaş’a yarar. Gol atması gereken tarafız ve bu defa şansları kullanacağız.”

VIktorIa Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba, dün düzenlediği basın toplantısında ilk maçta sergiledikleri performansın üzerine çıkmaya çalışacaklarını söyledi. Turu geçmek istediklerini ifade eden Vrba, “1-1 biten ilk maçta Beşiktaş’ı şaşırttık. 0-0 rakibimize yarar. Gol atması gereken taraf biziz ve pozisyonlar bulacağımıza inanıyorum. Bu sefer atacağız. Korkacak bir şey yok. Oyuncularım bunun bilincinde. Sivok’u tanıyorum ona çok üzüldüm” dedi.

GALİBİYET YA DA 0-0 GEREKLİ!

Avrupa Ligi 3. ön elemesinde bugün Çek ekibi Viktoria Plzen ile karşılaşacak olan Beşiktaş’a her türlü galibiyet turu getirecek. Bunun yanı sıra golsüz beraberlik de Beşiktaş’ı bir üst tura taşırken, karşılaşma ilk maçın skoru olan 1-1 şeklinde sonuçlanırsa mücadele uzatmaya gidecek. 1-1’in üstündeki her beraberlik ve yenilgi ise Plzen’e turu getiriyor.

Plzen taktiğini çalıştılar

ÇEK Cumhuriyeti’nin V.Plzen takımıyla bugün kritik bir rövanş maçı oynayacak olan Beşiktaş, hazırlıklarını tamamladı. Önceki gün İnönü Stadı’nda, dün ise Nevzat Demir Tesisleri’nde çalışan siyah-beyazlılar, ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanda Plzen maçının taktiği üzerinde durdu. Antrenmana sakatlanan Sivok, tedavisi süren Yusuf ve Rıdvan katılmazken, Rüştü ise takımdan ayrı çalıştı.

Haberin Devamı