Gazete Vatan Logo
Futbol Derbiye hazırım kazanacağız!

Derbiye hazırım kazanacağız!

Dentinho İstanbul’a çok iddialı geldi

Derbiye hazırım kazanacağız!

“Kanatta oynuyorum ama ceza sahasına girerim. Güzel paslarım vardır. Taraftarlara büyük sevinçler yaşatmak için buradayım. Değişik bir onur yaşıyorum. G.Saray maçında ihtiyaç duyulursa oynarım ve yeneceğimize eminim.”

BEŞİKTAŞ’IN yeni transferi Bruo Ferreira Bonfim ‘Dentinho’ dün İstanbul’a gelirken, iddiasını da ortaya koydu... Fulya Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen Sambacı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

“BÜYÜK bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Taraftarlara büyük sevinçler yaşatmak için buradayım. Bu güzel formayı giydiğim için şu an çok mutluyum. Değişik bir onur yaşıyorum.

G.SARAY ile büyük bir maç oynayacağız. Ben hazırım. İhtiyaç duyulursa oynayacak durumdayım. Yeneceğimize eminim.

‘MESAJLAR DURMUYOR’

LUCESCU ile şehrin yanı sıra taraftar ve takımla ilgili konuştum. Güzel şeyler söyledi. Buraya gelmemde etkili oldu. Lucescu bana Brezilyalı oyuncuların Avrupa’da ilk 2 yılında adaptasyon süreci yaşadığını söylemişti. Ben ona inanıyorum. Kenarlarda oynayan bir oyuncuyum. Ama ceza sahasına çok girerim. Güzel paslarım vardır. Asist ve gol olara taraftarlarımız birçok anımı yaşayacaklardır.

FUTBOL okullarında oynarken dişlerim ufak olduğu için bana ‘ufak diş’ anlamına gelen ’Dentinho’ lakabını takmışlardı. Daha sonra değiştirmeye çalıştılar ama ben Dentinho olarak devam ettim. Bu isimle beraber çok gol attım.

BEŞİKTAŞLI taraftarları internet aracılığıyla araştırdım. İki gündür mesajlarım durmuyor. Her yerden yazıyorlar. Ateşli bir taraftar. Hep beraber iyi anlar yaşayacağımıza inanıyorum.

‘SANTOS ÇOK ÖVDÜ’

ANDRE Santos’la gelmeden önce konuştum. Beşiktaş’ı ve taraftarlarını çok övdü. İyi fikir veren ve yardımcı olan arkadaşlarım olduğu için mutluyum.

RICARDO Quaresma çok önemli bir futbolcu. 7 numarayı giyiyordu. Ben de bunu tercih ettim. Bu formanın hakkını vermek için sıkı sıkı sarılacak ve çok çalışacağım.”

‘Hafta sonu oynayabilir’

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı, Dentinho’nun hazır olduğunu ve G.Saray maçında oynayabileceğini ifade etti. Kavalcı, Brezilyalı futbolcunun bu sezon az sayıda forma şansı bulmasıyla ilgili olarak, “Shakhtar’da çok zengin bir kadro var. Özellikle de hücum hattında Lucescu’nun çok oyuncusu var. Bu nedenle fazla şans bulamamış bir oyuncu. Bir sorunu yok. Kendisi hazır. İdman eksiği, kondisyon problemi yok. Derbide de oynamak istiyor. Ama bu konuda karar tabii ki hocamızın” dedi.

Kira bedeli 1 milyon € bonservisi 9 milyon €

Beşiktaş 1 Ocak 2014’e kadar kiraladığı Dentinho için Shakhtar’a 1 milyon Euro ödeyecek. Kontrat hazirana kadar uzarsa 700 bin daha verilecek.

GÖRÜŞMELERİN başladığını dün 09.45’te borsaya bildirdikten sonra 3 saat içinde hem Shakhtar Donetsk hem de Dentinho ile anlaşıldığını açıklayan Beşiktaş transferin mali detaylarını da kamuoyu ile paylaştı. Kulüpten, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada Denthinho’nun 1 milyon Euro karşılığında 1 Ocak 2014’e kadar kiralanması için S.Donetsk ile anlaşıldığı ifade edildi. Bu paranın 4 taksit halinde ödeneceği, Brezilyalı futbolcunun kontratının hazirana kadar uzatılması Shakhtar’a 3 taksit halinde 700 bin Euro ödeneceği vurgulandı.

BEŞİKTAŞ ayrıca 30 Haziran 2014 tarihine kadar 9 milyon Euro ödenmesi koşuluyla Dentinho’nun satın alma opsiyonuna da sahip.

25 maç oynarsa ekstra 200 bin Euro

İlk 6 ay 600 bin, sonraki sezon 1.2 milyon Euro kazanacak olan Dentinho, 15 maç oynarsa 100 bin, 25 maçta şans bulursa 100 bin Euro bonus alacak.

BEŞİKTAŞ’IN yeni transferi Dentinho kulüpten yarım sezon 600 bin Euro garanti ücret alacak. 2013-14 için ise Sambacı’ya 10 eşit taksit halinde 1.2 milyon Euro ödenecek. Ancak önümüzdeki sezon ocakta Ukrayna’ya dönmesi durumunda ise son 5 aylık ödeme yapılmayacak.

İLK 11 ŞARTI!

BU arada Brezilyalı futbolcunun 11’de şans bulması ya da kulübede oturması durumunda alacağı para daha da artacak. Dentinho 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında 15 maça ilk 11’de çıkarsa 100 bin, kadroda bulunursa ise 50 bin Euro ekstra ücret alacak. Futbolcu 25 maça ilk 11’de çıkarsa ek olarak 100 bin Euro daha alacak. 25 maça ilk 11 olarak çıkmayıp kadroda bulunursa da ek olarak 50 bin Euro kazanacak. Ancak toplamda futbolcuya ödenecek maksimum maç başı ücret 200 bin Euro olacak.

Lucescu’nun emeği büyük

Dentinho’nun transferinde Beşiktaş’ın eski, Shakhtar’ın şu anki antrenörü Mircea Lucescu’nun ciddi etkisi oldu.

BEŞİKTAŞ’IN Dentinho transferinde Beşiktaş’ın eski, Shakhtar Donetsk’in şu anki teknik direktörü olan Mircea Lucescu’nun büyük yardımı oldu... Brezilyalı futbolcu esasında Nene ile birlikte sezon başında da listedeydi. Nene’nin ismi medyaya sızarken, Dentinho’nun adı ise sır gibi saklandı. Romen hoca sezon başında Sambacı’yı bırakmazken, ara transferde ise yoğun temaslar sonrasında ikna oldu.

ÖNCE başkan Fikret Orman ve sonra Lucescu ile arası çok iyi olan Beşiktaşlılar devreye girdi. Luce’ye “Eğer izin verirsen, Shakhtar yönetimi de bu transfere vize verir” dendi. Hatta transfer rakamlarının uygun hale gelmesinde de Beşiktaş’a yardımcı oldu kurt hoca...

TRANSFERİN zemininin hazır hale gelmesinden sonra önceki gün Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Futbol İdari Direktörü Semih Usta Ukrayna’ya gidip son görüşmeleri yaparak anlaşmayı yaptılar.

BU transfere en çok sevinen isim ise Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba... Çünkü sol bek Gökhan Süzen’den sonra istediği bir başka isim de kadroya dahil edilmiş oldu.

‘Beşiktaş’ta parlamak istiyorum’

BEŞİKTAŞ ile anlaştıktan sonra “Derbi ile kazanmaya başlayacağız. Umarım benim de bu galibiyetlerde katkım olur” diyen Dentinho, Brezilya basınına ise şunları söyledi: “Her şey çok hızlı gelişti ve benim için de sürpriz oldu. Beşiktaş’ın teklifini ilk olarak Lucescu’dan duydum. Daha sonra Ukrayna’da Beşiktaş yöneticileriyle bir araya geldim. Anlaşmamız uzun sürmedi. Sorun yaşamadık. Shakhtar’da bana yer olmadığını anladım. Bir ara Corinthians’a dönme ihtimalim vardı ama erken olduğunu düşündüm. Avrupa’da parlayan bir kariyer hedefliyorum. En iyi teklif de Beşiktaş’tan geldi.”

QUARESMA’NIN HALEFİ

PORTEKİZLİ yıldız Ricardo Quaresma’nın ardından Beşiktaş taraftarlarının yeni sevgilisi olmaya aday olan Bruo Ferreira Bonfim Dentinho, tam anlamıyla Q7’nin halefi... Hem pozisyon hem de sahip olduğu yetenekler bakımından Quaresma ile benzerlikler taşıyan Brezilyalı futbolcu, Portekizli futbolcunun gidişiyle boşa çıkan 7 numaralı formayı terletecek.

İMZA TÖRENİ BUGÜN 15:00’TE

BEŞİKTAŞ’IN gelecek sezonun devre arasına kadar kiraladığı Dentinho bugün basın karşısına çıkacak. Brezilyalı futbolcu, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde saat 15.00’te imza atacak.

Haberin Devamı