Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Derbinin favorisi F.Bahçe

Derbinin favorisi F.Bahçe

Kariyerinde her iki takımın da formasını giyen Uğur Boral, bugünkü derbinin röntgenini çekti.

Derbinin favorisi F.Bahçe

F.Bahçe’nin rakibi ikinci bölgede karşılayarak ortaya koyduğu defansif anlayışı Beşiktaş karşısında avantaj olarak görüyorum.Oğuzhan ortadaki yüksek ritimli baskıdan çıkarsa F.Bahçe’nin başını belaya sokabilir. Aksi halde ise Kartal sorun yaşayabilir.

Kulübelere bakarsak Advocaat’ın eli daha güçlü ama Güneş’in tecrübesini de atlamamak gerekiyor.

İKİ büyük takım karşı karşıya gelecek. Benim bu mücadeledeki favorim F.Bahçe. Çünkü F.Bahçe, Kadıköy’de zaten her takıma karşı favori durumdadır. Takımın yakaladığı ivme, oyuncuların arkadaşlık anlamında yakaladığı sinerji onları bu maç öncesinde ön plana çıkartan diğer faktörler. Oyun açısından her ne kadar Beşiktaş’ı daha iyi buluyor olsam da F.Bahçe’nin rakibi ikinci bölgede karşılayarak ortaya koyduğu defansif anlayış Beşiktaş’a ters geliyor.

OZZIE’NİN OYUNU BELİRLEYİCİ OLUR

F.Bahçe’nin benimsediği oyunu, Beşiktaş’a karşı avantaj olarak görüyorum. Siyah-beyazlılar açısından Oğuzhan’ın performansının bu maçta belirleyici olacağını düşünüyorum. Sebebi ise şu; F.Bahçe rakibi ikinci bölgede karşılıyor ve burada yüksek ritimle baskı uyguluyor. Bu baskıdan Oğuzhan çıkarsa F.Bahçe’nin başını belaya sokabilir. Ancak çıkamazsa bu kez kendi takımının işi zora girer.

Haberin Devamı

F.BAHÇE tarafında fiziksel gelişimini sürdüren Robin van Persie ile Alper Potuk’un yapacakları, maçın kaderine etki edecek. Ayrıca eğer oynarsa Lens de önemli bir faktör olabilir.
TEKNİK adamlara geçersek; sakatlıklar nedeniyle Şenol Hoca’nın kadrosu daraldı. Çok önemli bir hamle oyuncusu olan Cenk’i de artık sol kanatta oynattığı için kulübesinde defansif özellikleri ağır basan oyuncular kaldı. Ayrıca bazı oyuncuların da performansları hocayı tatmin etmiyor. Bu nedenle de hamle sorunu yaşıyor.
LENS YOKSA VOLKAN ŞEN VAR
ADVOCAAT ise bu bakımdan daha şanslı. Emenike’nin hâlâ iyi durumda olduğunu görüyorum. Fernandao hazır duruma geliyor. Oyuna girdiği zaman baskı hissetmeden şutlarını atan Stoch var. Lens oynarsa V.Şen, V.Şen oynarsa da Lens yine hocanın yanında olacak. Ama Şenol Hoca’nın derbilerdeki tecrübesi elbette Riekerink’ten çok daha fazla ve bu F.Bahçe için bir sorun olabilir.

Haberin Devamı