Gazete Vatan Logo
Basketbol Derbi Kartal'ın

Derbi Kartal'ın

Rixos Cup’ın ilk maçında Beşiktaş Integral Forex, Fenerbahçe Ülker’i mağlup etti

Derbi Kartal'ın

Kaan Kural, derbiyi gazetevatan.com için değerledirdi...

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK

İki takım da normal olarak sezona hiç hazır değil. 8 eksikle sahaya çıkan F.Bahçe adına yenilgiye rağmen gençler ümit verirken, Beşiktaş’da dış oyuncu sıkıntısı net şekilde ortaya çıktı

Avrupa basketbol takvimi özellikle üst düzey takımların hazırlık programını altüst ediyor. Avrupa Şampiyonası biteli daha 1 hafta yeni olunca, burada yer alan üst düzey oyunculara sahip takımlar için de sezon aslında yeni açılmış sayılır. Dünkü F.Bahçe Ülker mesela. Ana rotasyondan 8 oyuncu eksik çıktı karşılaşmaya. Zaten rotasyon dediğiniz 9 bilemedin 10 kişi oluyor genelde. PAF takımla çıktı demek belki daha doğru sarı-lacivertliler için.

Ama yenilgiye rağmen bu gelecek için ümitlenmesini sağlayan gençlerin oyununu görünce dün skorbordda yenilen taraf olsa da sahadan daha mutsuz ayrılan taraf değildi sarı-lacivertliler. Beşiktaş ise tam kadro çıktığı maçta zaten bildiği eksiklerini çok daha net gördü. Öncelikle özellikle topa yön veren oyuncular konusunda sıkıntı büyük Beşiktaş’ta. Yetmezmiş gibi Mehmet Yağmur’un da dün sakatlanması tatsız oyunun en can sıkıcı yönü oldu.
Beşiktaş özellikle çok ağır bastığı pota altı üstünlüğü ile daha ilk çeyrekte 18-6 öne fırladı. Ancak daha sonra bu üstünlüğü kullanmaya çalışırken topa kısalar iyi yön veremediği için üst üste top kayıpları geldi ve zaten pek olmayan ritm ve akıcılıktan eser kalmadı. Üstelik bu top kayıpları yarı sahada hiçbir şey üretemeyen F.Bahçe için de açık alanda hızlı hücum ve kolay sayı imkanı yarattı. 15 dakikalık bir bölümde sadece 9 sayı üretti Beşiktaş ve F.Bahçe 12 sayı geriden gelip 9 sayı öne fırladı.
Ancak bu iki kadro arasında özellikle uzunlar konusunda büyük fark var. Caner’in de oyuna girip Beşiktaş’ta olmayan akıcılığı agresiflikle dengelemesi sayesinde Beşiktaş son bölümde galibiyete uzandı.

Skorbordda ki sonuç aslında çok da önemli değil. F.Bahçe gelecek için umutlanabilir ama şu anda ne durumda oldukları hakkında henüz bir fikir yok. Beşiktaş ise oyun kurucu transferi yapmak zorunda. Yeni bir oyun kurucuyla izlemek gerek biraz da. İki takım için de kesin olan tek şey ise hazır kelimesinin daha yakınında bile olmadıkları.

Haberin Devamı