Gazete Vatan Logo
Futbol Değişim şart!

Değişim şart!

Yazarlarımıza 'Çek Cumhuriyeti'ni nasıl yeneriz?' diye sorduk ve özetle şu yanıtı aldık:

Değişim şart!

Güntekin Onay

Önce psikolojiyi düzeltmeliyiz

“Takımın psikolojisini hiç iyi görmüyorum. Ayağa kalkmak için 5-6 oyuncunun değişeceğini düşünüyorum.”
ÖNCE bir silkinmemiz ve psikolojik olarak rehabilite olmamız gerekiyor. İspanya maçından önce de söylemiştim; Takımın psikolojik durumunu hiç iyi görmüyorum. Sadece bize mahsus olan bir maç kaybedince her şeyi yakıp yıkma, parçalama, yok etme olgusu zaten Hırvatistan maçından sonra ortaya çıkmıştı.
TAKIMI buradan ayağa kaldırmak için en az 5-6 oyuncunun değişeceğini düşünüyorum. Sahaya başka bir takım çıkacak ama bu kez de Çek Cumhuriyeti’ne gücümüz yeter mi bunu göreceğiz. Kaybetmek değil, teslim olmak en kötüsü.
Serhat Ulueren
Emre ve Yunus’a forma verilmeli
“Caner, Selçuk, Ozan ve morali dibe vuran Arda kulübeye çekilmeli, M.Topal ön liberoya alınmalı.”
1-Fatih Terim inadı bırakacak, hak edene formayı verecek.
2-Caner Erkin, Selçuk, Ozan, kulübeye çekilecek. M.Topal ön liberoya alınacak. Stoperde Semih solda İsmail, orta alanda Emre, Yunus gibi isimlere yer verilmeli. Son olarak Arda da duygusal bir çocuk olduğu için ve morali şu anda dibe vurduğundan yerine Volkan Şen’in oynaması çok daha doğru olur. Bunlar yapılırsa Çekler karşısında şansımız var.
BU dediklerim olur mu? Olmaz! Çünkü teknik direktör Fatih Terim inatçı biri. Ve bunları yapmayacağını da biliyorum. Demek ki Çekler karşısında da kazanacağımızı düşünmüyorum.
Ömer Güvenç
Daha inançlı oynamalıyız
“İlk iki maçtan çok daha inançlı, özgüvenli ve milli formayı, ruhu ön plana çıkararak oynamak gerek.”
İKİ maçta sıfır çektik. Galibiyet sıfır, beraberlik sıfır, attığımız gol sıfır. Ve bu nedenle hiç havamızda değiliz. Bu sıfırlar özgüvenimizi de moralimizi de inancımızı da aldı götürdü. Önümüzde son bir dönemeç var; Çek Cumhuriyeti... Bu moralsizliğin, inançısızlığın futbolcuları nasıl etkileyeceğini merak ediyorum. İlk iki maçtan çok daha inançlı, özgüvenli daha da önemlisi milli formayı, ruhu ön plana çıkararak oynamak gerek.
GALİBİYETTEN başka çaremiz yok. Bu nedenle oyuncuların bildiğimiz inanç ve ruhla oynayacağına inanıyorum.
Mehmet Ayan
Terim şoklama yapacaktır
SÖZ bundan böyle oyuncuların! Fatih Hoca kamuoyundan dayağı yiyor, daha da yiyecek gibi duruyor. Ekip, aynı dayağı yiyen Arda Turan önderliğinde hocadan bağımsız bir fikir birliği yaparak aslına rücu etmeli. Fransa’dan gelen haberler bu birliğin mevcut olmadığına dönük olsa da bir maçlığına kin, öfke, kibir, ego Ay-yıldız için bir kenara bırakılmalı.
HOCA en az 5-6 oyuncuyu dışarıda bırakarak şoklama yapacaktır. Olcay Şahan, Yunus Mallı, Cenk, Ahmet Çalık, Şener tipi sertliği yüksek oyuncuların forma giyeceğini sanıyor; dışarıda kalan ‘ağabeylerin’ de onlara destek olmalarını umut ediyorum.

Haberin Devamı