Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Büyük takımlar Bruma'yı..."

"Büyük takımlar Bruma'yı..."

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın genç yıldızı Bruma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Büyük takımlar Bruma'yı..."

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile 2-2 berabere kalarak gruptan çıkma iddiasını sürdüren Galatasaray'da Portekizli futbolcu Bruma'nın performansını kamuoyunun büyük bir bölümü tarafından beğenildi. Bruma'yı geldiği günden bu yana eleştiren spor yorumcusu Mehmet Demirkol, ısrarlı görüşünü Juventus maçından sonra da sürdürdü ve Portekizli futbolcunun başka bir takımda kadroya dahi giremeyeceğini söyledi.

"VER DROGBA'YI TOPU..."

Bruma'nın yetenekli ancak tecrübesiz bir futbolcu olduğunu vurgulayan Demirkol, "Bruma çok önemli, çok özel bir yetenek ama çok vakte ihtiyacı var, çok çalışmaya ihtiyacı var. Maçın sonunda bir pozisyon var. Maçı alıp götürebileceğimiz bir pozisyon. Plan yok. Olacak, zamanla olacak. Önünde olmasını isteyeceğin yegane adam Drogba, ayağına ver o mutlaka bir şey yapar ama ezdi ayağında topu." dedi.

"ATLETİZM TAKIMINA ALIN O ZAMAN"

Bruma ile Sergen Yalçın'ı karşılaştıran Demirkol, "Futbol tabii ki yetenek işi ama her şeyden evvel planlarla oynanan bir oyun. Sergen'i hatırlıyorum, Sergen bunu 17 yaşında gözü kapalı yapıyordu. Bruma'nın yolu uzun. 'Bruma mükemmel, harika bitti' falan değil yani, alakası yok. Değil yani. O kadar yolu var ki daha. Tanrı vergisi bir durumu var. Yetenek de var tabii ama yetenek demeyelim ona. Ama bunun beceriye dönüşmesi için zamana ihtiyacı olacak. Yere basmıyor, uçuyor yani. Atletizim takımına alın o zaman." ifadelerini kullandı.

"BRUMA, KİRALIK GÖNDERİLMELİ..."

Bruma'nın başka bir takımda oynasa kiraya verileceğini belirten Demirkol, "Normal büyük takımlar, Galatasaray'ın kendini konumlandırdığı yerde olan büyük takımlar ilk 11'lerine almazlar Bruma'yı, hatta ilk 18'lerine bile almazlar. Ne yaparlar? Bir kiraya verirler, 1-2 sene. Kendini toparla, biraz öğren diye... Son lig maçında da aynı problem. Asisti var mı Bruma'nın, kaç asisti var? Daha vakti var. Dünyanın en iyilerinde olacak potansiyeli var ama eğitime ihtiyacı var. Benzetme yaparken daha ortaokul mezunu diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı