Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Burası Arena buradan çıkış yok!

Burası Arena buradan çıkış yok!

Evinde bileği bükülmeyen Beşiktaş dün akşam Vodafone Arena'da Trabzon'u da yendi, zirve takibini sürdürdü.

Burası Arena buradan çıkış yok!

Maçın daha 7. dakikasında Rhodolfo’nun kafa golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, 16’da Q7’nin kazandırdığı penaltıda Cenk’le skoru 2-0 yaptı. 41’de Yusuf farkı 1’e indirse de Kartal skoru koruyup lig, Avrupa ve mabedindeki yenilmezliğini devam ettirdi.

OYUN kalitesi anlamında olmasa da seyir zevki açısından harika bir maç izledik dün Vodafone Arena’da. Beşiktaş erkenden 2-0’ı yakaladı ancak Trabzonspor bir an olsun maçtan vazgeçmedi ve son düdüğe kadar nefes kesti mücadele...

ABOUBAKAR’IN beceriksiz günüydü dün. İlk olarak 5’te kaçırdığı yüzde 100’lük fırsatı ve Onur’u mağlup edemedi. 7’de korneri Quaresma kullandı, Atiba arkaya aşırttı, Rhodolfo da kafayla topu köşeye yolladı: 1-0.

16’DA ise Quaresma soldan içeri girdi, Bero’nun ona müdahalesine hakem Mete Kalkavan ‘penaltı’ dedi. 17’de atışı kullanan Cenk topu filelere gönderdi: 2-0.

SONRASINDA ise riskleri büyütmeye başlayan Trabzonspor, oyunun kontrolünü de yavaş yavaş eline almaya başladı.

ABOUBAKAR ŞOV(!)

ANCAK maçın kırılma anı 40. dakika. Aboubakar karşı karşıya pozisyonda topu auta vurdu. Atsa 3-0 olacak, maç bitecekti. Atamadı ve üstüne 41’de Luiz Rhodolfo dripling yapmaya kalkınca topu kaybetti, Yusuf Erdoğan sağ çaprazdan topu tavana astı, Trabzonspor maça ortak oldu: 2-1.

Haberin Devamı

İKİNCİ yarıda Trabzonspor’un oyundaki üstünlüğü devam etti. Ancak Beşiktaş da sürekli geniş alanlar bulup fırsatlar yakaladı. 51’de N’Doye’a Fabri izin vermezken 57’de Aboubakar bir tane daha kaçırdı. 64’te N’Doye, Durica’nın pasında topa iyi vuramadı, 65’te Tolgay’a Onur izin vermedi.

67’DE Aboubakar arka direkte bomboş pozisyonda yine atamazken 71’de Mehmet Ekici’yi Fabri durdurdu, 79’da da G.İnler vurdu, Onur köşeye çok iyi uzandı.

BU maçta 3 puanı belki Şenol Güneş’in talebeleri aldı ancak Trabzonspor oynadığı futbolla sezonun kalanı için çok değerli kazançlar elde etti.