Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Bu sefer olmadı

Bu sefer olmadı

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ilk maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1 yenerek finale yükselen VakıfBank, finalde Dinamo Kazan'a 3-0 mağlup oldu. Bu karşılaşmayı Burcu Hakyemez Dal VATAN'a özel olarak yorumladı...

Bu sefer olmadı

İki temsilciyle geldiğimiz Final-Four’da sadece 1 madalyayla geri dönüyor olmak kalplerde burukluk yarattı. Bakü’ye gelirken en önemli amaç tabii ki 3 senedir Türkiye’de kalan kupayı bir kez daha kazanmaktı ve kürsüde 2 takımımızı da görmekti. Ama olmadı...

Final gününde 2 temsilcimizde de ayakta kalan Türk oyuncular ve Maja Poljak oldu. Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank yenilgisinden sonra yaşadığı hayâl kırıklığını üçüncülük maçına da yansıttı, tabii bu da Rabita Bakü’nün işini kolaylaştırdı.

Vakıfbank ise geri dönüş yapabildiği yarı final maçı sonrasında motive olmuş bir şekilde finale çıktı. Maça da iyi başladı ama sarı-siyahlılarda hücumda yaşanan sıkıntı bütün oyun kurgusunu alt üst etti. Takımın en önemli hücum gücü Brakocevic’in devreye girememesi dengeleri değiştirdi. VakıfBank sahaya bakıldığında takım ruhuyla ayakta kalmaya çalışan ama voleybol açısından hücum, servis karşılama ve defansta rakibine ayak uyduramayan bir görüntü sergiledi.

İKİSİ DE DERS ÇIKARILMALI

Özellikle Costagrande ve Brakocevic’in hücumda Gözde’ye destek vermemesi Rus bloklarının işini kolaylaştırdı. Bu kadar yüksek bloğu olan bir takıma karşı bütün hücumcuların devreye girmesi gerekirken Brakocevic gibi bir pasör çaprazınızın 2 sayı üretmesi zaten mağlubiyeti hazırlayan etkendi. Türk kadın voleybolunu kulüpler bazında Avrupa’da yıllardır en iyi şekilde temsil eden Eczacıbaşı ve geçtiğimiz sezonun namağlup şampiyonu VakıfBank’ın ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum ve 2 temsilcimizi de yaşattıkları heyecan nedeniyle voleybolseverler adına tebrik ediyorum.

Haberin Devamı