Gazete Vatan Logo
Futbol Bu da bizim Phelps!

Bu da bizim Phelps!

100 metre serbestte ile 4x100 serbest bayrakta gümüş, 4x100 karışık bayrakta ve 4x200 serbest bayrakta bronz kazanan sporcumuz, yüzmenin ülkemizde iyi yerlere geleceğine inanıyor

Bu da bizim Phelps!

Türkiye yüzmede Akdeniz Oyunları’nda adeta patlama yaptı... Mersin’de düzenlenen oyunları yüzme dalında 10 madalya ile kapatan Ay-yıldızlılar, bu madalyaların dördüne Kemal Arda Güral ile ulaştı. Güral bir turnuvada büyüklerde 4 madalya birden kazanarak Türkiye’nin yüzme tarihinde yepyeni bir sayfa açarken 100 metrede gümüş, 4x100 serbest bayrakta gümüş, 4x100 karışık bayrakta ve 4x200 serbest bayrakta bronzun sahibi oldu.

Ülkemize yüzmede 4 madalya kazandıran 23 yaşındaki sporcumuz performansıyla da bundan sonraki turnuvalar için umut verdi. 1990 doğumlu sporcumuz yüzmeye 7 yaşında ailesinin isteğiyle “Tatilde boş kalmasın” diye G.Saray yaz okulunda başladı. Yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Güral, daha sonra bursla ABD’ye gitti ancak Türkiye’ye geri dönerek spor hayatına G.Saray’da devam etmeyi tercih etti.

7 SAAT ÇALIŞIYOR

Kemal Arda şuan Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ‘baba bursuyla’ okuyor. Çünkü Güral’ın çok başarılı bir spor geçmişine karşın üniversite burs vermeye yanaşmamış.

Günde en az 6-7 saat antrenman yapan sporcumuzun okul hayatında da yüzmeye fazla zaman ayırmasından dolayı zorluk çektiği öğrenildi. Antrenörü Dejan Pejinoiç’in üzerindeki emeğini çok önemseyen Ay-yıldızlı yüzücü, ABD milli takım antrenörü Bob Bowman’ın da Türk yüzme sporuna büyük katkıları olacağına inanıyor.

Başarısında en büyük etkenin ailesi olduğunu söyleyen Güral, “İlk kez büyüklerde madalya kazandığım için ayrıca çok mutluyum. Dört madalya elbette büyük başarı ama bu yoğun disiplinli ve fedekar bir çalışmanın bir sonucu. 2012 Londra Olimpiyatları’nda istediğim sonucu elde edemedim ancak formumun şu anda zirvesindeyim. Çizgimi düşürmeden 2016’ya da ulaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı