Gazete Vatan Logo
Futbol Brezilya’da Türk gecesi!

Brezilya’da Türk gecesi!

Fuara TFF'nin muhteşem kokteyli damga vurdu

Brezilya’da Türk gecesi!

Ruud Gullit, Ronald de Boer, Jay Jay Okocha, Clarence Seedorf ve Pierre van Hooijdonk gibi dünyaca ünlü futbol yıldızlarının katıldığı organizasyon 30 bin Euro’ya mal oldu ancak milyon euroluk tanıtım yapıldı.

BREZİLYA’NIN Rio de Janerio kentinde yapılan Soccerex Fuarı’nda herkes Türk Futbolu’nu konuşuyor... Fuar kapsamında TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in ev sahipliğinde önceki akşam düzenlenen kokteyl dünya futboluna yön veren aktörleri buluşturdu.

FUAR etkinlikleri Romario, Aldair, Bebeto, Juninho ve Gullit ile Ronald De Boer gibi unutulmaz isimlerin forma giydiği Hollanda-Brezilya Soccerex Kupası final maçıyla başlarken, mücadelenin ardından karşılaşmanın galibi Hollanda takımı kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in elinden aldı. Maç sonrası TFF’nin Copacabana Palace Hotel’de düzenlediği kokteyl ise katılımcıları adeta mest etti.

ARALARINDA Rüştü Reçber, Mehmet Aurelio, Alex de Souza, Pierre van Hooijdonk, Jay Jay Okocha, Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer, Aron Winter ve Clarence Seedorf gibi isimlerin de olduğu yaklaşık 500 kişinin katıldığı organizasyon 30 bin Euro’ya mal olurken, adeta milyon Euro’luk tanıtım yapıldı.

AYRILAMADILAR!

MALİYETİ, TFF’nin sponsor kaynağından karşılanacak olan bu görkemli kokteyl normalde yerel saatle 23.00’te bitecekti ancak katılımcılar saat 01.00’e kadar ayrılamadı. Bu organizasyon nedeniyle neredeyse herkes TFF yetkililerine teşekkür ederken, birçok kişi “Brezilya’da son dönemde böyle bir organizasyon olmadı” dedi.

KONUKLAR geceye katılan Alex, Hooijdonk ve Aurelio’dan Türkiye hakkında bilgi alırken, kokteylde sahneye ilk çıkan isim olan Alex, Türk Futbolu’nu anlattı. Ardından da Rüştü Reçber yine sahneye çıkıp duygularını katılımcılarla paylaştı.

Rüştü’den Ronaldo’ya: O golü unutamadım

TÜRKİYE’NİN 3. olduğu 2002 Dünya Kupası’nda karşı karşıya gelen Rüştü Reçber ve tarihin en iyi golcüleri arasında gösterilen Brezilyalı efsane Ronaldo, Soccerex Fuarı’nda buluştu.

RONALDO, Rüştü’yü Brezilya standında karşılarken, ikili bir süre sohbet etti. Bu buluşma Brezilya te-levizyonlarına haber olurken, Ronaldo, 2002 yılını unutamadığını ifade etti, Rüştü ise Sambacı’ya “2002’nin yarı finalinde senden yediğim golün acısını hâlâ unutmadım” diyerek şaka yollu takıldı.

‘Euro 2020 için destek bekliyoruz’

TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin kokteylde yaptığı konuşmada katılımcılardan Euro 2020’nin ev sahipliği için destek istedi: “AVRUPA’NIN en büyük 6., dünyanın ise en büyük 16. ekonomisiyiz. Futbola gelince; 1 milyar dolar bütçesiyle Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi durumundayız. Federasyonumuz senede yaklaşık 90 bin maç organizasyonu düzenlemekte.

2013’TE FIFA U20 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olmaktan gurur duyuyoruz. EURO 2020 adaylığımız için de desteklerinizi bekliyoruz.”

Zico bugün geliyor

ZİYARETÇİ akınına uğrayan Soccerex Fuarı’ndaki TFF standının bugün de çok önemli bir konuğu var: Zico... Brezilya’nın efsanevi futbolcularından olan ve teknik direktör olarak da F.Bahçe’ye Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynatan Zico, bugün TFF standında olacak.

Stantta baklava var!

2013 yılında Türkiye’de yapılacak FIFA U20 Dünya Kupası, Türk Milli Takımı, Spor Toto Süper Lig ve Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin tanıtımının yapıldığı TFF standı fuarda büyük ilgi görüyor. Stantta, Türk lokumu, Türk kahvesi, baklava ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar’ın getirdiği mesir macunu da yer alıyor.

Haberin Devamı