Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş'tan şok açıklama!

Beşiktaş'tan şok açıklama!

“Sayın Prosinecki ile görüştüğümüzde kendisini anlamsız şekilde tedirgin ve huzursuz gördük. Onun Beşiktaş’a faydalı olamayacağını tespit ettik.”

Beşiktaş'tan şok açıklama!

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kayserispor’un hocası Robert Prosinecki’den neden vazgeçtiklerini VATAN’a anlattı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çebi, şu açıklamayı yaptı:

“Teknik planlamamız içinde Kayserispor’un geçen sezonun ortasında başına geçen ve başarılı bir grafik çizen Robert Prosinecki de vardı. Yaklaşık 6 aydır Türk futbolu ile içli dışlı olan, dışardan gördüğümüz kadarıyla hırslı bir yapıya sahip olduğunu düşündüğümüz Sayın Prosinecki ile izin alınarak görüşme yapılmıştır.

‘İSTEK ÇOK ÖNEMLİ’

Prosinecki ile görüşmeye başladığımızda kendisini anlamsız bir şekilde huzursuz ve tedirgin gördük. Böyle bir durumdayken camiaları kırmamak için listemizin en üst sıralarında yer almasına rağmen için ondan vazgeçtik. Bu dönemde yaşamış olduğu bu huzursuzluk ve tedirginlikten Beşiktaş’a da faydalı olamayacağını tespit ettik.

Yoksa son birkaç gün içinde gündeme gelen söylemlerin vazgeçmemizle alakası yoktur. Beşiktaş büyük camiadır, kendisine uygun gördüğü her teknik adamı şartlarını yerine getirerek alabilir. Ama ilk önce bu ekibin başına geçecek hocada isteği görmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

‘Yeni hoca kampa yetişecek’

“Listemizde Bielsa, Schaaf, Denizli, Güneş ve Sağlam var. Görüşmeler yapılıyor. En uygun teknik direktör gelecek kimse merak etmesin"

Çebi, Prosinecki’nin listeden çıkmasının ardından diğer adaylara yöneldiklerini belirtip, “Şu anda futbol direktörümüz Önder Özen yurt dışında ve bu görüşmeleri gerçekleştiriyor. Listemizde Marcelo Bielsa ve Thomas Schaaf gibi yabancı teknik adamların yanı sıra oynattıkları futbolla göz dolduran, takdire şahayan Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam’la da diyalog içindeyiz.

Önümüzdeki sezon Beşiktaş’a sahada heyecanlı bir futbol oynatacak ve yeni yapılanmamıza en uygun teknik direktörü tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta sonlarına doğru belirlemiş olacağız. Tüm Beşiktaşlılar’ın bu konuda hiçbir şüphesi olmasın.

Zaten takımımız ayın 25’inde toplanıp 28’i sabahına kadar sağlık kontrollerinden geçecek. 30 Haziran’da başlayacak kamp dönemine takımın başında değerli hocamız da bulunacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı