Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş- Medipol Başakşehir: 3-2

Beşiktaş- Medipol Başakşehir: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş, Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.

Beşiktaş- Medipol Başakşehir: 3-2

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş, Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşmada Beşiktaş Aboubakar ve Vida'nın golleriyle 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda konuk Başakşehir tüm riskleri aldı ve önce Deniz Türüç ardından Giuliano'nun golleriyle maça eşitlik geldi: 2-2

Karşılaşmanın normal süresi 2-2 sona erdi. Beşiktaş ilk uzatma devresinde Larin ile 3-2 öne geçti ve karşılaşma bu sonuçla tamamlandı. Beşiktaş kupada finale yükselen ilk takım oldu.

MAÇTAN NOTLAR

DORUKHAN TOKÖZ, 5 MAÇ SONRA 11'DE

Medipol Başakşehir karşılaşmasına 11'de başlayan Dorukhan Toköz, 5 maç sonra 11'de görev aldı. 24 yaşındaki futbolcu, son olarak Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında iç sahada oynanan Gençlerbirliği maçına 11'de başlamıştı. Dorukhan Toköz, o karşılaşmada N'Sakala ve Rıdvan Yılmaz'ın yokluğunda sol bek olarak görev almıştı. Dorukhan bu karşılaşmada ise kendi mevkisi olan orta sahada forma şansı buldu.

OĞUZHAN YİNE KUPADA YER BULDU

Siyah-beyazlı ekipte Medipol Başakşehir karşılaşmasında 11'de görev alan Oğuzhan Özyakup, 5 maçlık aranın ardından bir maça 11'de başladı. Son olarak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçta 11'de görev alan Oğuzhan Özyakup, sonrasında ligde oynanan 5 maçta sadece Denizlispor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında 20 dakika görev aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar, her karşılaşma öncesinde bir futbolcu için pankart asarken, bu maçta da Oğuzhan Özyakup'un 'Maestro Ozi' pankartı tribünlerde yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TAN MİKA-DER'E ANLAMLI DESTEK

Siyah-beyazlı kulüpten, Medipol Başakşehir karşılaşması öncesinde anlamlı bir adım geldi. Beşiktaş Kulübü, sahaya Minik Kalplerle El Ele Derneği logolu maskelerle çıktı. Beşiktaşlı futbolcular, 21 Temmuz 2008 yılında; aile içi şiddet, taciz, ensest, töre, aile parçalanması, doğal afetler, ekonomik imkansızlıklar gibi nedenlerle ailelerinden uzakta, devlet koruması altında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurum ve kuruluşlarda yaşamak zorunda kalmış 0-18 yaş arası çocuklar için çalışmak üzere kurulmuş MİKA-Der’e destek olmak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir ile oynanacak karşılaşmanın seremonisine MİKA-DER logolu maskelerle çıktı.

Haberin Devamı

AYKUT KOCAMAN'DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman ligde oynanan Beşiktaş maçının 11'inde 6 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Volkan Babacan'ı yerine Mert Günok'a, Rafael'in yerine Ömer Ali Şahiner'e, Mehmet Topal'ın yerine Tolga Ciğerci'ye, Giuliano'nun yerine Visca'ya, Aleksic'in yerine Ndayishimiye'ye, Crivelli'nin yerine ise Demba Ba'yı 11'de görevlendirdi. Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Kocaman, savunma dörtlüsünü Ömer Ali, Ponck, Epureanu ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahada Tolga Ciğerci, Ndayishimiye ve Berkay Özcan'ı oynayan tecrübeli teknik adamın hücum hattındaki tercihleri ise Visca ve Deniz Türüç oldu. Aykut Kocaman'ın santrfor bölgesinde tercihi ise Demba Ba oldu. Medipol Başakşehir'in Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Mert Günok, Ömer Ali, Ponck, Epureanu, Hasan Ali, Tolga Ciğerci, Ndayishimiye, Visca, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Demba Ba."

Haberin Devamı