Gazete Vatan Logo
Futbol Benim adım Daum

Benim adım Daum

"Önemli olan eldeki hamurla iyi bir ekmek yapabilmek. Her bölgeye en iyi adamları yerleştirsek bana ne gerek vardı. Korkuya gerek yok. Trabzon'u yendiğimizde her şey normale dönecek."

"Erhan bütün planlarımı bozdu"
F.Bahçe'de 3-0'lık İstanbulspor mağlubiyeti sonrası herkes gerildi. Tribünleri dolduran taraftarlar büyük bir üzüntü yaşarken başkan, yöneticiler, teknik kadro ve futbolcular şoke olmuştu. Teknik direktör Daum belki de asla unutamayacağı kâbus gibi geçen 90 dakika sonrası biraraya geldiği yöneticilere "Paniğe gerek yok" mesajı verirken, hezimeti getiren faktörleri de bir bir sıraladı: "Erhan Albayrak'ın atılması planlarımı altüst etti. Yapmayı düşündüğüm taktik değişikliğini gerçekleştiremedim

"Hata yapmaları normal"
Zaten ondan sonra da omuzumu kulübeye yaslayıp sahadaki 10 oyuncumun kendileri adına bir şeyler yapmasını bekledim. 4 hücumcuya döndük. Risk almak zorundaydık çünkü 2-0 mağluptuk ve 10 kişi kalmıştık. Maçın içinde oyuncularım kazanmak için büyük bir savaş içine girdi, bu da hata yapmalarına neden oldu. Bu normal. Rahat olun. Benim adım Daum. Önemli olan eldeki hamurla iyi bir ekmek yapabilmek. Her bölgeye en iyi adanılan yerleştirip lige başlasaydık, o zaman bana ne gerek vardı."

"Önce Trabzonspor maçı"
Trabzonspor maçında alınacak 3 puanla açılan yarayı sarmayı planlayan Alman hoca dünkü idman öncesi futbolcularıyla özel olarak konuştu. Daum "Düştüğünüz zaman ne kadar acı duyarsanız duyun, önemli olan ayağa kalkabilmektir, yerde kalıp acı çekmemektir. Artık ileri bakın" diyerek moral vermeye çalıştı. Daha sonra basın mensuplarının karşısına geçen Alman hoca şunları şöyledi: "Önümüzdeki 7-8 haftaya bakmak yerine, tamamen Trabzonspor ile oynayacağımız maça motive olmak istiyoruz

"Blanc gelmek istiyor"
Transfer çalışmalarını önümüzdeki 2-3 haftada tamamlayacağız. Çok önemli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Real Madrid, Milan, Inter gibi kulüplerden teklif gelir diye bekliyorlar. Bu insanları ikna etmek zor. Sabırlı olmalıyız. Hedefimiz gelecek yıllarda başarılı olacak bir takım oluşturmak. Mesela Fransız Blanc gelmek istiyor. Dünyaca ünlü bir yıldız. Ama 39 yaşında. Belki bize bir yıl için katkısı olabilir. Ancak ilerleyen yıllar için işimize yaramaz.

"Stat yanıyordu"
Şimdi tek düşündüğüm şey Trabzonspor maçı. Orada çok zor bir maç bizi bekliyor. Adeta cehennemden geçeceğiz. Avni Aker'de çıktığım son maçta stadın yarısı yanıyordu. Ben tecrübemi takıma yansıtacağım. Tabii ki şans faktörüne de ihtiyacımız var. Trabzon belki bizi 3-0'lık yenilgiden dolayı hafife alır. Bu da gerçekten işimize çok yarar."

Haberin Devamı