Gazete Vatan Logo
Basketbol A Milli Erkek Basketbol Takımı Belçika'yı farklı devirdi: 86-52

A Milli Erkek Basketbol Takımı Belçika'yı farklı devirdi: 86-52

A Milli Erkek Basketbol Takımı FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2'nci Tur I Grubu'nda Belçika'yı 86-52 mağlup etti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Belçika'yı farklı devirdi: 86-52

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2023 Basketbol Dünya Kupası 2nci Tur I Grubu 3üncü maçında Belçika'yı sahasında 34 farkı farkla 86-52 mağlup etti. 

Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Türkiye; Kenan Sipahi, Scottie Wilbekin, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir ve Furkan Haltalı ilk 5'iyle başladı. Belçika'nın ilk 5'i ise Lecomte, Libert, Mwema, Gillet ve Bako'dan oluştu. Karşılaşmaya Bako'nun pota altındaki etkili oyunuyla başlayan Belçika'ya milli takım Onuralp ile karşılık verdi. Periyodun ilerleyen bölümünde kenardan gelen Sadık Emir'in skorer oyunuyla Türkiye, farkı 9a çıkardı: 17-9. Kalan bölümde de farkı koruyan milliler, periyodu 23-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda Melih'in skorer oyunuyla başlayan milliler, periyodun ilk 5 dakikasını 16 sayı farkla 36-20 önde geçti. Periyodun kalan bölümünde de farkı koruyan Türkiye, ilk yarıyı 43-27 önde kapattı. 

İkinci yarıya iyi başlayan Belçika, yakaladığı 8-0lık seriyle periyodun bitimine 7.02 kala milli takıma molayı aldırdı: 43-35. Molanın ardından hücumda daha etkili bir görüntü çizen Türkiye, farkı tekrardan çift hanelere çıkardı: 50-38. Kalan bölümde farkı daha da açan milli takım, son periyoda 20 sayı farkla 60-40 önde girdi.

Haberin Devamı

Son periyoda da iyi giren milli takım, Onuralp'in bitime 7.09 kala gelen üçlüğüyle farkı 24e çıkardı: 69-45. Kalan bölümde de skor üstünlüğünü koruyan Türkiye, karşılaşmadan 86-52 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Boris Krejic, Lorenzo Baldini, Sergii Zashchuk

TÜRKİYE: Kenan Sipahi 3, Scottie Wilbekin 3, Onuralp Bitim 19, Yiğitcan Saybir 8, Furkan Haltalı 9, Sadık Emir Kabaca 16, Doğuş Özdemiroğlu 8, Melih Mahmutoğlu 9, Şehmus Hazer 2, Ercan Osmani 6, Buğrahan Tuncer 2, Göksenin Köksal 1

BELÇİKA: Lecomte 4, Libert 2, Mwema 3, Gillet 4, Bako 17, van Vliet 2, Akyazılı 4, De Zeeuw 5, Tabu 6, Tumba, Samardzic 2, Makwa 3

1'İNCİ PERİYOT: 23-13

İLK YARI: 43-27

3'ÜNCÜ PERİYOT: 60-40

Ergin Ataman: Çok değerli bir galibiyet elde ettik
A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, "Çok değerli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası'na götürmeyecek ama bu sayı farkı bizim için ileriki maçlar için önemli olabilir" dedi.

Haberin Devamı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2'nci Tur I Grubu 3'üncü maçında Belçika'yı sahasında 34 sayı farkla 86-52'lik skorla mağlup etti. Mücadelenin ardından A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hücumda topu çok iyi paylaştıklarını aktaran Ataman, "Bütün çocuklarımızı kutluyorum. Çünkü bugün gerçekten Türk Basketbol Milli Takımı'na yakışan, gurur dolu bir mücadele gösterdiler. Anlamlı bir gün. Hele ki dünkü Atamızın ölüm yıl dönümünden sonra bugün böylesine anlamlı bir mücadeleyi gösterdikleri için bütün çocuklarımı kutluyorum. Maçın başından itibaren zaten planlama da yapmıştık, Belçika'nın kısalarına yoğun baskı yapmayı planlamıştık. Maç içerisinde 12 oyuncuyu da döndürerek özellikle kısaları baskı altına almaya çalıştık. Hücumda topu çok iyi paylaştık. Çok değerli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası'na götürmeyecek ama bu sayı farkı bizim için ileriki maçlar için önemli olabilir. Önümüzde Sırbistan maçı var. Daha farklı bir takım. Belçika'nın 2 ay önce Dünya Kupası eleme maçında Belgrad'da Sırbistan'ı yendiğini düşünürsek öncelikle bu maçın coşkusunu yaşayalım, yarından itibaren de pazartesi günkü Sırbistan maçına hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı


Hidayet Türkoğlu: Bu galibiyet, pazartesi günkü maçtan önce bir moral olacaktır
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Herkes bu takımın mücadelesinden gurur duymuştur. Biz yönetim olarak oyuncu kardeşlerimizin her zaman arkasındayız. Onlar böyle mücadele ettikçe bizler her zaman gururlanıyoruz. Bugün iyi bir galibiyet oldu. Pazartesi günkü maçtan önce bir moral olacaktır" dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2023 Basketbol Dünya Kupası 2'nci Tur I Grubu 3'üncü maçında Belçika'yı sahasında 34 sayı farkla 86-52 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Genç bir takım olduklarını ve taraftarların desteğiyle daha iyi bir mücadele sergilediklerini belirten Türkoğlu, "Buraya gelen ve televizyon başında milli takımımızın galibiyeti için dua eden taraftarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Salonlar, onlar olduğunda daha keyifli. Milli takımımızın onların desteğiyle daha iyi performans sergiliyor. Genç bir kadroyuz. Gerek şampiyonlarda gerekse eleme maçlarında farklı kadrolarla oynuyoruz. Bugün inanılmaz derecede mücadele ettiler. Herkes bu takımın mücadelesinden gurur duymuştur. Biz yönetim olarak oyuncu kardeşlerimizin her zaman arkasındayız. Onlar böyle mücadele ettikçe bizler her zaman gururlanıyoruz. Bugün iyi bir galibiyet oldu. Pazartesi günkü maçtan önce bir moral olacaktır" diye konuştu.

Grupta kalan maçların çok önemli olduğunu aktaran Türkoğlu, "2023 Dünya Şampiyonası için bundan sonraki bütün maçlar anlamlı. Biz ne kadar konuşsak azdır. Bütün teknik ekip her şeyin bilincinde. Şanssızlıklar yaşadık ama bu hiçbir zaman bir bahane değildir. Önemli olan onları geride bırakıp bugünkü maç gibi sahada mücadele etmek. Böyle olunca iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Melih Mahmutoğlu: Dünya Kupasına katılmak için 4te 4 yapmamız lazım
A Milli Erkek Basketbol Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu, Dünya Kupasına kalmak için 4te 4 yapmamız lazım. Belçika çok ciddi bir rakip. Konuştuğumuz gibi savunmada sert oynayarak istediğimiz sonucu aldık. Önümüzde Sırbistan maçı var. Çok daha önemli ve zor olacak dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2023 Basketbol Dünya Kupası 2'nci Tur I Grubu 3'üncü maçında Belçika'yı sahasında 34 sayı farkla 86-52 mağlup etti. Sırbistan ile oynayacakları maçın daha da zor geçeceğini belirten Melih Mahmutoğlu, Önemli bir maçtı. Dünya Kupasına kalmak için 4te 4 yapmamız lazım. Belçika çok ciddi bir rakip. Konuştuğumuz gibi savunmada sert oynayarak istediğimiz sonucu aldık. Önümüzde Sırbistan maçı var. Çok daha önemli ve zor olacak. Deplasmanda oynayacağız. Bu şekilde oynarsak oradan da galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Kazanınca her şey güzel. 2 gündür kazandık. Dün Fenerbahçe ile bugün Milli Takımla. İnşallah pazartesi de kazanırız. Ben de elimden geldiğince takımlarıma katkı vermeye çalışıyorum. İyi gidiyor ifadelerini kullandı.