Gazete Vatan Logo
Basketbol Basketbol Erdenay’a emanet

Basketbol Erdenay’a emanet

Turgay Demirel’in görevi bırakmasıyla boşalan Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na Harun Erdenay seçildi

Basketbol Erdenay’a emanet

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu’nun (TBF) Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa Harun Erdenay seçildi. Dün Ankara Hilton Otel’de gerçekleştirilen seçime TBF’nin 187 delegesinden 177’si katılırken Erdenay 93 oyla, 81 oy alan Lutfi Arıboğan’ı geride bırakarak 2016’ya dek Türk basketbolunun başına geçti.

BEKLENENİN aksine sakin geçen kurula G.Saray’dan başkan Dursun Özbek ve eski başkan Duygun Yarsuvat, F.Bahçe’den Mahmut Uslu ve yöneticiler, Beşiktaş’tan Metin Albayrak ve basketbol ailesi katıldı. Kurulda federasyon mali ve idari bakımdan aklanırlarken delegelerden hiçbirinin, Lutfi Arıboğan aleyhinde bildiri yayınlayan F.Bahçe dahil, söz alarak lehte ya da aleyhte konuşmaması dikkat çekti.

GENEL Kurul’dan bir gün önce TRT’yle anlaşarak kadın basketbolunda kaynak bulması ile Arıboğan’ın listesinde futbol kökenli isimlere yer vermesinin kararsız oyları Harun Erdenay’a çevirdiği delegeler arasında en çok konuşulan konu olurken başkan Erdenay seçim sonrası “Gururluyum” dedi.

HARUN ERDENAY’IN KURULLARI:
Yönetim kurulu: Kemal Akar, Akgün Altuğ, Ali Aslan, Efe Aydan, Dinçer Çetintaş, Gökhan Çelik, Bülent Denkdemir, İkram Erzik, Sinan Güreli, Yusuf İzzettin Güven, Hüsnü Karagözoğlu, Ramadan Kumova, Akın Suel
Denetleme kurulu: Cüneyt Olgaç, Oktay Akyüz
Disiplin kurulu: Ata Dinçer, Feridun Öztop, İsmail Bağdatlı, Tuğhan Ünsal, Kutay Kaleli
Uslu: İzin çıkmadı
KONGREDE konuşma yaparak açıkladıkları bildirinin arkasında durması beklenen F.Bahçe delegasyonundan Mahmut Uslu, “Konuşacaktım ama Divan Başkanı söz vermeyince ben de ısrarlı olmadım” dedi. Bu arada F.Bahçeli delegelerin Arıboğan seçildiği takdirde ligden çekileceklerine ilişkin sözlerinin arkasında duracaklarını yakın çevrelerine ifade ettikleri de Genel Kurul sırasında konuşulan konular arasındaydı.

Haberin Devamı