Gazete Vatan Logo
Basketbol "Başarımız kitaplara geçecek"

"Başarımız kitaplara geçecek"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Türkiye Basketbol Ligi Play-Off final serisinde Anadolu Efes'i 91-88 mağlup ederek seride 3-1 öne geçtikleri maçın ardından, "Kitaplara geçecek bir başarı gösteriyoruz" dedi.

"Başarımız kitaplara geçecek"

Ufuk Sarıca, "16 sayıdan maçı çevirmek çok önemli bir başarı. Artık şampiyonluktan bahsedebilirim. İnanıyorum eğer şampiyon olursak, hem bu ligin zorluğu hem de bizim mücadelemizden dolayı kitaplara geçeceğiz ve örnek olacağız. Şampiyon olmak için cuma günü mücadele edeceğiz" diye konuştu.

IVKOVIC HAKEMLERDEN DERT YANDI

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, final serisinde 3-1 geriye düşmelerine rağmen şampiyonluğa hala inandığını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Kazanmayı hak ettik. Kazanmamız gereken bir maçı tecrübesizliğimizden kaybettik. Karşıyaka çok iyi bir takım ve iyi bir seyirciye sahip. Bunun avantajını kullandılar. Ama şunu söyleyebilirim, oyuncularıma da aynı şeyi ilettim Anadolu Efes bu seride şampiyon olacak. Ocak ayından itibaren Krstic'in iyileşmesiyle Heurtel-Krstic ikilisiyle iyi bir grafik yakalamıştık. Bugün iki oyuncudan da yararlanamadık" dedi.

Serideki üçüncü maç sonrası hakemlerden dert yanan Ivkovic, "Maçın uzatma bölümünde bir topumuz potanın içinden çıkarıldı. Birkan'ın son saniyelerde sayılmayan 3 sayılık basketinde ayağının gerçekten çizgide olup olmadığını görmedim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı