Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Bak Mancini Efendi"

"Bak Mancini Efendi"

Spor yazarı Hıncal Uluç, Türk futbolunda haftanın gündemini değerlendirirken, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'ye ağır eleştirilerde bulundu.

"Bak Mancini Efendi"

Hıncal Uluç, Sabah'a yaptığı değerlendirmede Süper Lig'de haftanın maçlarını değerlendirirken, Roberto Mancini ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Uluç'un yorumları:

"Bu Mancini'nin eline verilmiş bir takımdır. Adam yepyeni bir ülkede üstelik bir İtalya'nın dışında bugüne kadar bir tek İngiltere'de çalışmış, dış ülke tecrübesi olmayan bir adam. Yepyeni bir ülke, yepyeni bir takım. Bu takımın eksiğini, gediğini görecek, ara transferde eksikleri ne kadar gidebilirse giderecek ondan sonra bizim Mancini'yi eleştirme hakkımız doğar" demiştim.

Ama Karabük maçındaki kadrosunu görünce Mancini hakkındaki ilk hükmümü verdim: Bu adam korkak ve benim sözlüğümde korkak adamdan hayır gelmez. İsterse dahi korkak olsun, korkak adam yaramaz.

Oynadığın takım Karabük, sahaya çıkardığı takım ayıp, kenara koydukları daha da ayıp...

Şöyle bir bakıyorsun: Sabri ile Hakan'ı koymuş iki beke, yabancı kontenjanını kullanmak için... Eboue ile Riera'yı oynatmıyor, mantıklı...

Önde Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder... İleride de iki forvet, Drogba ve Burak. Bu iki forveti oynatacak dört adam... Tekrar söylüyorum: Ceyhun, Melo, Selçuk, Sneijder... Sneijder oyunda yok! Gene yoktu.

Mancini'de yüreğin 'y'si olsaydı maça Muslera ile değil Ufuk ile başlardı. Takıma mesaj öyle verilir. 'Bu Karabük zaten üç kere ya gelecek ya da gelmeyecek. Ufuk bunları durdurur. Eray da yedeğidir. Ben yabancı kontenjanımı kalecide kullanmıyorum bu maçta arkadaş!' derdi. Dany kenarda oturur, sağ açıkta Bruma, sol açıkta Amrabat ile başlardı, bak bakalım o maç kaç kaç biterdi! Aklından bile geçirmedi bunu Mancini efendi!..

Basın toplantısında da Türk medyası ile dalga geçti: "Burası da İtalya gibi, herkes her şeyi biliyor." Bak Mancini Efendi ben senden iyi biliyorum. Hıncal Uluç olarak iddia ediyorum ki Galatasaray'ı da Karabük'ü de Türk futbolunu da senden çok iyi biliyorum.

"TÜRKİYE'DE EN KÖTÜ SEYİRCİ GALATASARAY'IN"

Türkiye'nin bütün seyircileri kötü, en kötüsü de Galatasaray'ın... Yönetimi protesto edebilirsin ama sahada oynayan kendi futbolcunu edemezsin. Bunlar Hakan'ı (Şükür) da böyle yuhalıyorlardı. Değişmiyor bir şey...

"Yapmayın, bu adam milli takımın gol kralı futbolcusu... Galatasaray'ın gol kralı futbolcusu" diye yazdığım için beni Ali Sami Yen Stadı'nde linç etmeye kalktılar! 'Galatasaray'ın milli santrforunu savunuyorum' diye Galatasaraylılar beni linç etmeye kalktılar. Şimdi aynı şeyi Burak'a yapıyorlar. Uluslararası alanda, Türkiye'de Galatasaray'ın en çok gol atan adamını bitirmek için Fenerbahçeliler, Trabzonlular, Beşiktaşlılar değil, Galatasaray tribünleri, ultrAslanlar uğraşıyor!

Böyle bir ayıp olur mu? Bunlar Galatasaray'ı, Galatasaray'ın zaferini alkışlamaya gelmiyorlar! Bunlar maça bir hedef bulup, sövmek için geliyorlar! Bunlar maça orgazm olmak için geliyorlar ancak öfke ile orgazm oluyorlar. Daha açık ifade edemiyorum! Kendi takımına bu kadar ihanet eden bir seyirci olamaz. Galatasaray'ın dışarıda düşmana ihtiyacı yok. Galatasaray'ın tribünleri Galatasaray'ın baş düşmanı!..

Arda gibi adam Atletico Madrid'de oynuyorsa bunların yüzünden... Çocuğu zorla kaçırdılar Türkiye'den... Bu Galatasaray seyircisi, utanç verici bir seyirci...

Biz de tepkiler her yerde ilk önce 'yönetim istifa' diye başlar. Ona benim itirazım yok. 'Yönetim istifa' sahadaki futbolcuyu ilgilendirmez. Ama birebir sahadaki adamı, ismen yuhalarsan, o adamı bitirirsin.

"FATİH TERİM TEZAHÜRATI FUTBOLCUYU ETKİLEMEZ"

Fatih Terim lehine ve Bülent Tulun aleyhine yapılan tezahürat sahadaki futbolcuyu hiç etkilemez. Ama 'Ünal Aysal' adlı Galatasaray Başkanı'na, 'Biz Mancini ve takıma ses çıkartmıyoruz ama senin Fatih Terim gibi bir hocayı harcamanı da unutmuyoruz. Adamsan artık Bülent Tulun'u da at' mesajı veriyor ve bu doğru mesaj...

Bir şike soruşturmasından tertemiz çıkan Galatasaray'ı mahkemelere düşüren, Galatasaray Kulübü'nün basılmasına sebep olan ihbarın sahibidir Bülent Tulun!.. Galatasaray'da görevli olduğu dönemde kulübün resmi evrakını çalıp evine götüren, ondan sonra da bunu ihbar aracı olarak kullanan adamdır. Galatasaray'a bu kadar ihanet etmiş bir adamı yanında tutmaya devam ediyor Ünal Aysal!..

(Sabah)

Haberin Devamı