Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aysal: Aslan’ın dişini görürsen güldüğünü sanma

Aysal: Aslan’ın dişini görürsen güldüğünü sanma

"Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin herkesi bize katılmaya davet ediyoruz."

Aysal: Aslan’ın dişini görürsen güldüğünü sanma

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün dün yapılan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. G.Saray Adası'nda yapılan ve 2. Başkan Özkan Olcay, başkan yardımcısı Ümit Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Nas ve Mete İkiz'in de katıldığı toplantıda Aysal şunları söyledi:

"17 milyon kişilik bir izleyici zümresine ulaşmış olan G.Saray sosyal medya portalımızın ticari bir yapıya döndürülmesi projemiz başlatılmış olup, buna paralel olarak internet vasıtası ile 30 milyon takipçiye ulaşma potansiyeli olan ülkemizin en büyük haber portalı G.Saray Gazetesi'nin kurulumu kararlaştırılmıştır.

BİRLİK beraberlik içerisinde müreffeh ve güvenli bir ülkenin vatandaşları olarak spor yapma ve yarışma rüyamızı, kendi ellerimizle bir karabasana çevirme yolunda ilerliyoruz.

BÜTÜN ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık, bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor. Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin veremeyiz.

Haberin Devamı

ETİK sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz ve diyoruz ki, 'Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin'."

Aysal’a ‘çak’ eleştirisi

DİVANDA Başkan Ünal Aysal Türk sporunun içindeki kabadıyalara göndermede bulunarak etik spor çağrısı yaptı. Ancak başkanın bu sözlerine karşın adı sürekli vukuatlarla anılan Melo ile önceki gün çektirdiği ‘çak’ fotoğrafı eleştiri konusu oldu.

‘Radikal kararlar alıyoruz’

ÜNAL Aysal, G.Saray'ın sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya ulaşması için bazı radikal kararlar aldıklarını söyledi. Personel sayısında %25, ulaşım hizmetlerinde %60 tasarruf yapacaklarını dile getiren başkan Aysal, "Yılda yaklaşık 40 milyon TL üstünde bütçe kullanan kadın ve erkek basketbol takımları bir anonim şirket altında profesyonel yapıya kavuşturulacak.

Haberin Devamı

KULÜBÜN gayrimenkullerinin bir gayrimenkul yatırım ortaklığı bünyesinde toplanarak projelendirilmesi ve bundan doğacak katma değerlerin kulübe temettü olarak kazandırılmasını amaçlıyoruz. G.Saray'ın marka değerinin devamlı gelir ve kâra döndürülmesi için özellikle yurt dışındaki büyük markalar, ortaklar ve girişimler bazında geliştirilerek farklılık oluşturmak istiyoruz.

FUTBOL ve basketbolda yurt içi ve dışında 2 yönlü bir sisteme girerek ek gelir ve kazançlar ile bu iki önemli spor dalında yalnız Türkiye'de değil, Avrupa'da da sürekli başa oynayan lider takımlar kurmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.