Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan'ın gözü Dabo'da

Aslan'ın gözü Dabo'da

Sarı kırmızılı yöneticiler, 1.5 yıl önce Manchester City’ye kaptırdıkları 30 yaşındaki ön libero için harekete geçti.

Sarı kırmızılı yöneticiler, 1.5 yıl önce Manchester City’ye kaptırdıkları 30 yaşındaki ön libero için harekete geçti. Eriksson’un gönderilmesini istediği Ousmane Dabo’nun G.Saray’ın teklifine sıcak baktığı öğrenildi.

G.SARAY Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp’ın Bursaspor’la oynanan kupa maçından sonra orta sahaya takviye isteğini değerlendiren sarı kırmızılı yönetim, maddi imkansızlıklara rağmen ön libero arayışlarını sürdürüyor. Sarı kırmızılılar, kalçasındaki kemik problemi nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan ve bu sezon sahalara dönmesinin zor olduğu belirtilen Linderoth’un alternatifini İngiltere’de buldu. G.Saray Futbol Şubesi’nin 1.5 yıl önce Manchester City’ye kaptırdığı Fransız ön libero Ousmane Dabo’nun transferi için harekete geçtiği öğrenildi.

Sarı kırmızılı yöneticilerin, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City’de bu sezon forma şansı bulamayan ve sıkıntılı bir dönem geçiren Fransız futbolcu ile temasa geçtikleri ifade edildi.

İki yıl önce Lazio’dan ayrılırken G.Saray Yönetimi’nin transfer etmek istediği ancak İngiliz kulübünün daha hızlı davranarak renklerine bağladığı Ousmane Dabo’nun sarı kırmızılı takıma gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Eriksson şans vermedi

2006 yılında Manchester City Teknik Direktörü Stuart Pierce’ın transfer ettirdiği Fransız futbolcu, bu sezon İngiliz kulübünün başına geçen Sven Goran Eriksson’un gözüne girmeyi başaramadı ve forma şansı bulamadı. İsveçli teknik adamın, Manchester City yöneticilerine Dabo’nun satılması için rapor verdiği ancak bu isteğinin kabul görmediği belirtildi.

G.Saray’ın İngiliz takımında bu sezon hiç oynamayan Ousmane Dabo’yu transfer etmek için girişimlerde bulunduğu bu transferi düşük bir maliyete gerçekleştirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Sorun çıkarmayacaklar

Manchester City Yönetimi’nin, Lazio’dan bedelsiz aldıkları ve 2009 yılına kadar sözleşmesi olan Fransız futbolcunun G.Saray’la anlaşması durumunda bonservisinde sorun çıkarmayacakları ifade edildi.

Daha önce de G.Saray’ın transfer listesinde bulunan ve sarı kırmızılı takımla görüşmelerde bulunan 30 yaşındaki futbolcunun sarı kırmızılı takıma gelmeye hazır olduğu belirtildi.

BARTON’DAN DAYAK YEDİ

G.Saray’ın transfer listesinde bulunan Manchester City’nin Fransız futbolcusu Ousmane Dabo, eski takım arkadaşı Joey Barton’dan dayak yediği için mahkemeye başvurmuştu. Bu sezon Newcastle United’a transfer olan Barton’un, Emre Belözoğlu ile de idmanda tartışıtığı basına yansırken hırçın futbolcunun geçtiğimiz yıl Dabo’ya saldırmaktan karakolluk olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı