Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan harikalar 'Diyar'ında

Aslan harikalar 'Diyar'ında

Cimbom, Türkiye Kupası’ndaki 3. sınavında Diyarbakır’ı da devirdi

Aslan harikalar 'Diyar'ında

Eskişehir’e 4, Balçova’ya 9 atan G.Saray, Diyarbakır’da ilk yarım saatte kilidi açamadı. Pandev’in 31’deki golüne Ertan 43’te yanıt verdi. 2. yarı toparlanan Cimbom, Bruma (69), Olcan (82) ve Yekta (85) ile farka koşup liderliği korudu

TÜRKİYE Kupası’nda 3. maçına çıkan G.Saray, Diyarbakır deplasmanı da boş geçmedi ve galip gelmesini bildi: 4-1. Hamaza Hamzaoğlu daha önce söylediği ve yaptığı gibi kupa maçına yine yedek ve forma şansı bulamayan oyunculardan bir kadro kurmuştu.

G.SARAY’IN 11’inde en şüphesiz en dikkat çekici nokta ise stoperlerdi. Bu bölgede forma şansı bulan Koray ve Emre Can ikilisinin hem yerli hem de yaşça genç olmaları sarı-kırmızılı taraftarların dikkatini çekiyordu. Ama zaman zaman yaptıkları hatalarla daha tam hazır olmadıkları ortaya çıkıyordu. Veysel’in sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından sol bekte maçı tamamlayan Olcan ise bu pozisyon için iyi bir alternatif olabileceğini gösterdi.

G.SARAY ilk defa ciddi bir pozisyona girdiği 31’de golü de buldu. Bruma defansın arkasına akıl dolu pas çıkardı, ofsaytı bozan Pandev kaleciyi çalımlayıp ağları buldu: 1-0.

Haberin Devamı

OLCAN AFFETMEDİ

Pes etmeyip ataklarını sıklaştıran Diyarbakır 43’te beraberliği yokladı. İçeri doldurulan topu önce Emre Can Coşkun , sonra Umut kafayla uzaklaştıramadı. Topu önünde bulur bulmaz şutu çıkaran Ertan takımını soyunma odasına beraberlikle götürdü: 1-1.

İKİNCİ yarıya hızlı başlayan kırmızı-yeşillilerde 50’de Sadat’ın altıpas içinden dönerek vuruşu direği sıyırark dışarı çıktı. 54’te ise Bruma’nın çaprazdan vuruşu az farkla dışarı gitti. 70’te Yasin sağdan top sürerek çizgiye indi. Yerden pası kaleciyi de geçti, arka direkte bulunan Bruma’ya topu sadece ağlara yollamak kaldı: 2-1.

Olcan 82’de kaleci Levent’in açığını iyi görüp ceza sahasına bir hayli mesafeden sol kanattan ağları bulurken Yekta da 85’te karşı karşıya pozisyonu affetmedi: 4-1.