Gazete Vatan Logo
Futbol 'Aramızda yeriniz yok'

'Aramızda yeriniz yok'

TFF Başkanı Demirören'den futbolu çirkinleştirenlere net mesaj:

'Aramızda yeriniz yok'

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF'nin İstinye'deki merkezinde, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF 1.Başkan Vekili Servet Yardımcı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek 2014-15 sezonu ile birlikte artık yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Soma yararına Manisa'da oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili Demirören, "Biz sorumlu federasyon olarak, önlem alınmadığı takdirde Türk futbolunun saygınlığını tehdit edecek bu çirkin manzara karşısında açık ve kararlı bir tavır alıyor, Türk futbolunun tüm paydaşlarını bu tavrı desteklemeye çağırıyoruz. Devletin tam desteğiyle futbolu sportmenlik dışı davranışlardan arındırmak için gereken her şeyin yapılacak" dedi.

FUTBOLUN 1 numarası sözlerine şöyle devam etti:?"Bundan böyle sahalarımızı savaş alanına çevirenler, demeçleriyle ekranları işgal eden yöneticiler ve başkanlar, çirkinliklere çanak tutan medya mensupları ve hırçınlıklarıyla şiddeti körükleyen futbolcuların aramızda barınamayacağı süreci başlatıyoruz. Devletimizin ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle, tüm çirkinliklerden ve sportmenlik dışı davranışlardan arındırmak için gereken her şeyi yapacağız.

Haberin Devamı

ESKİ kırgınlıkları gündemde tutarak ortamını geren, sürekli kavga eden yöneticiler, gelin daha güzel bir lig adına, bu kötü alışkanlıktan bir an önce vazgeçelim.

SAHADA ter döken futbolcularımız, kameralar size çevrilmişken, milyonlarca insana hitap ettiğinizin bilincinde olun, örnek bir sporcu gibi davranın. Maç kaybedin, kupa kaybedin, para kaybedin ama asla kendinizi kaybetmeyin. Rakibiniz yenildiğinde kontrolsüzce sevinerek tahrik etmek yerine, kendinizi onun yerine koyun.

HAKİM VE SAVCILARA GÖREV!

HAKİMLERİMİZ, savcılarımız, emniyet güçlerimiz... Biz nasıl sportmenlik dışı hareketlerde bulunan futbolcularımıza ceza veriyorsak, lütfen siz de, onlara hakaret ve küfür edenlerin cezasını hakkıyla verin, adaleti sağlayın. Futbol sahalarını cehenneme çevirenlerin, sahaya girip futbolcuya tekme atacak kadar kendinden geçenlerin cezasını tam verin."

Haberin Devamı

‘Deplasman yasağını görüşeceğiz’

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 2014-15 sezonuna Beşiktaş Kulübü'nün merhum onursal başkanı Süleyman Seba'nın isminin verilmesinin Türk futbolu için çok önemli olduğunu söyledi. Gümüşdağ, "18 Süper Lig kulübünün başkanıyla Süleyman Seba ismi projesini konuştum. Hepsinin mutabakatıyla bu öneriyi kabul ettik. Süleyman Seba kişiliğinden yansıyacak tüm değerleri özellikle bu sezona taşımak zorundayız.
TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2014-15 futbol sezonunu 'Süleyman Seba Sezonu' olarak isimlendirdiklerini açıkladı. Demirören, "2014-15 futbol sezonunu, hepimizi birleştiren sembol bir kişiliğe, futbolumuzun efsane ismi, rahmetli Süleyman Seba'ya adamaya karar verdik" ifadelerini kullandı.
DEPLASMAN yasağını Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında görüşeceğiz" şeklinde konuştu.