Gazete Vatan Logo
Basketbol AN GEL'ir Fener kazanır

AN GEL'ir Fener kazanır

Kanarya, namağlup lider Cimbom’u, ABD’li yıldızının performansıyla geçti.

AN GEL'ir Fener kazanır

Derbide G.Saray Odeabank'ı konuk eden sarı-lacivertliler, Angel McCoughtry'nin 22 sayı 4 asist 9 reboundluk performansıyla ezeli rakibini farklı mağlup etti: 79-67.

Kadınlar Basketbol Ligi'nde haftanın en önemli maçında F.Bahçe-G.Saray Odeabank derbisi yaşandı. Ligin lideri olan sarı-kırmızılıları takibini sürdüren F.Bahçe, Angel McCoughtry'nin 22 asist, 9 rebound ve 4 asistlik performansıyla taraftarı önünde galibiyete uzanan taraf oldu.

Maçın ilk dakikalarında dış atışlarla rakibe baskı kurmaya çalışan sarı-lacivertliler, başa baş giden ilk çeyreği G.Saray'ın mücadeleci oyununun karşısında 22-23 geride tamamladı. 2. çeyrekte pota altında daha etkili olan F.Bahçe, bu periyotta 17 sayı üretti. İlk yarının son saniyesinde G.Saray'da Işıl'ın 3'lüğüne hakemler önce basket kararı verdi, ancak daha sonra bu karar geri alındı ve F.Bahçe devre arasına 39-30 önde girmeyi başardı.

3. ÇEYREKTE KOPTU

Maçın 2. yarısına çok tempolu başlayan sarı-lacivertliler, 3. çeyreğin ilk 5 dakikasında 50-34'lük skorla farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bu çeyrekte G.Saray yaklaşmaya çalışsa da F.Bahçe, farkı 2 sayı daha artırarak son çeyreğe 55-37'yle girmeyi başardı.

Bu periyotta da ezeli rakibine nefes aldırmayan sarı-lacivertliler, Birsel, Veramayenka ve Birsel'in 3'lükleriyle skora giderek maçı 79-67 kazanarak 13. maçında 11. galibiyetini aldı.

Haberin Devamı