Gazete Vatan Logo
Futbol Ali Sami Yen'i unutamıyor!

Ali Sami Yen'i unutamıyor!

Gary Neville, Galatasaray taraftarından övgüyle bahsetti

Ali Sami Yen'i unutamıyor!

Şampiyonlar Ligi'nde 19 Eylül Çarşamba günü oynanacak Manchester United - Galatasaray maçı öncesi, İngiliz kulübünün efsane kaptanı Gary Neville'in 2011 yılında yayımlanan 'Red' adlı kitabında sarı kırmızılı taraftarlar için yazdıkları hafızalardaki yerini koruyor.

Kitabında, 3 Kasım 1993 tarihinde İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi 2. Ön eleme turu rövanş maçına değinen Neville, Türk taraftarlardan övgü dolu sözlerle bahsediyor.

Neville maçtan önce ve maç sırasında hissettiklerini, "Ali Sami Yen stadında oynuyorduk ve bütün Galatasaray taraftarları bu maç için hazırdı. İlk maçta taraftarlarından biri sahaya girmişti. Peter Shmeichel onu kovalayıp yere sermişti. Şimdi sahaya giren taraftardan binlercesi bize cehennemi hazırlamıştı. Maçtan bir buçuk saat önce, tüm taraftarlar coşmuştu.Stadyum yanıyormuşçasına, bir çok yerde meşaleler ve dumanlar vardı. Maç sırasında taraftarların tezahuratından bir tek kelime anlamıyorduk fakat 'Huzur içinde yat Manchester United (R.I.P. Manchester United)' yazılı pankartı gördüğümüzde herhangi bir tercümana ihtiyaç duymadık" şeklinde yazıya döküyor.

İngilizlerin unutulmaz sağ bek oyuncusu ayrıca maçın golsüz berabere bittiğini ve Şampiyonlar Ligi'ne dramatik şekilde veda ettiklerini de belirtiyor.

Neville, kitabın başka bir bölümünde de San Siro'da çıktıkları bir Şampiyonlar Ligi maçındaki atmosferden bahsederken, "Galatasaray ile oynadığımız maçtan beri böyle yüksek sesli bir gürültü duymamıştım" ifadesini kullanarak Ali Samiyen Stadı'ndaki atmosfere gönderme yapıyor.

(sporx.com)

Haberin Devamı