Gazete Vatan Logo
Basketbol Aggelou, Ivkoviç için koltuğu ısıtacak

Aggelou, Ivkoviç için koltuğu ısıtacak

Anadolu Efes’te, Oktay Mahmuti Dönemi dün resmen bitti, YErine VaggelIs Aggelou getirildi

Aggelou, Ivkoviç için koltuğu ısıtacak

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’te dün çok hareketli saatler yaşandı. Top 16’ya, Zalgiris Kaunas’ın galibiyeti sayesinde gidebilen lacivert-beyazlılar ilk olarak başantrenör Oktay Mahmuti ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Efes’te 2. kez antrenölük koltuğuna oturan ve şimdiye dek takıma yaptığı katıklardan dolayı teşekkür edilen Mahmuti’nin son gelişindeki serüveni 1.5 yıl sürdü.

IVKOVIC’LE 4 KUPA ALDI

Türkiye Ligi’nde oynadığı 11 maçta 9 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak, F.Bahçe Ülker’in 1 puan gerisinde 20 puanla 2. basamakta bulunan Anadolu Efes’te bu kararın hemen ardından göreve son olarak Aris’te görev yapan Vaggelis Aggelou getirildi. Antrenörlüğe Halkida’da başlayan Yunan teknik adam daha sonra AEK ve Trikala’da da başantrenörlük görevini yürütmüş olsa da ismini efsane antröner Dusan Ivkovic’in yardımcılığını yaparak duyurdu.

Sırp teknik adamın sağ kolu olarak bilinen Aggelou, Ivkovic’le beraber 2006’da Dinamo Moskova’da ULEB Kupası, 2011’de Yunanistan Kupası ve 2012’de hem Yunanistan Ligi şampiyonluğu hem de İstanbul’un ev sahipliğinde Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

Her ne kadar Yunan teknik adamla 2.5 yıllık kontrat yapılmış olsa da lacivert-beyazlıların şu an Sırbistan Milli Takımı Başantrenörlüğü’nü yapan Dusan Ivkovic’i takımın başına getirmek istediği bilinen bir gerçek. Ivkovic’le dirsek temasında olan lacivert-beyazlıların efsane ismi sezon sonunda koltuğa oturtmak ve Aggelou’yu da şimdiye kadar olduğu gibi yine Sırp antrenörün yardımcısı yapmak için çalıştığı öğrenildi.

UZMAN GÖRÜŞ:

KAAN KURAL

'Sorun koçta değil'

Anadolu Efes’te yeni bir dönem başlıyor. Takımın başına Yunan koç Vaggelis Aggelou geçti. Spekülasyonlar daha önce uzun süre Ivkovic’le çalışan Aggelou’nun bir ön hazırlık olduğu ve sezon ortasında prensip gereği takım almayan Ivkovic’in sezon sonunda başa geçeceği yönünde.

SPEKÜLASYONLAR bir yana, Aggelou zaten iyi bir koç. Her ne kadar üst düzey takımlar seviyesinde başantrenör olmasa da oyuncularını kendi sınırlarını geçme konusunda zorlayan ateşli bir isim olması tamamen kapıp koyveren ve iyice ‘Arpalık’ statüsüne dönen Efes için kısa vadede en uygun isimlerden biri. Yunan olması da kültürel ve basketbol ekolü açısından olumlu. Efes’teki negatif elektriği bir nebze olsun dağıtabilir.

Ama Efes’in sorunu koç mu gerçekten? Son yıllarda ‘Koç değiştirmek’ bir gelenek oldu Efes’te. Devamlılık, istikrar, duruş gibi konularda bu ülkeye lider olmuş takımın şu anki haline bakınca sorunların daha yapısal olduğunu artık anlamak gerek. Yaklaşık 10 yıldır defalarca değişen yabancılar ve koçlar bu havayı hiç değiştirmedi. Bu 10 yıllık süreçte aynı hataları tekrarlayan, bu herkesten kopuk, yalnız, negatif havayı yaratanlar değişmediği, kulüp kendini yenilemediği sürece daha çok koç değişir, daha çok para çöpe atılır.

Haberin Devamı