Gazete Vatan Logo
Futbol Açılışı böyle olacak

Açılışı böyle olacak

Açılışı böyle olacak

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadumu bir gelin gibi süslendi. Dün akşam yapılan son genel provada ışıklı gösteriler altında sahneye çıkan Anadolu Ateşi Dans Topululuğu ile semazenlerin gösterisi izleyenleri büyüledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, büyükelçilerin yaklaşık stadı dolduran 23 bin kişi Türkiye’nin ilk kış oyunlarına tanıklık edecek. Yaklaşık 80 ülkede canlı olarak TV’den yayınlanacak Kış oyunlarına 58 ülkeden gelen 3 bine yakın sporcu yarışacak.



Bugün saat 19.30’daki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözlü duyurusuyla başlayacak törenlerin son provası dün akşam yapıldı. Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan yönetimindeki bin 500 kişilik ekip ışıklı muhteşem bir görüntü sunacak. Yaklaşık 2.5 saat sürecek gösteride dans grupları Nene Hatun, Nuh’un Gemisi ve Erzurum barlarından motifler sunacak. Gecede Hadise, Konya’dan gelen 100 semazen eşliğinde Ahmet Özhan da sahne alacak. Stadyumun üzerinden Selçuklu devletinin sembolü olan çift başlı kartal maketi uçurulacak. Seyirciler stata Erzurum’un tarihi semtlerinin adı olan Karskapı, İstanbulkapı ve Gürcükapı maketlerinden girecek. Beyaz kıyafetli atlı ciritçiler 58 ülkenin bayraklarını stata taşıyacak. Atlılardan biri ciritini havaya atacak, ışık ve animasyon gösterileri başlayacak.

HAKARET, KÜFÜR, AŞAĞILAYICI SLOGAN ATANLAR CEZALANDIRILACAK
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının başlamasına saatler kala tüm önlemlerin alındığını söyleyen Kış Oyunları Güvenlik Komitesi Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Gök, açılış törenleriyle yarışları izlemek için tesislere giden vatandaşların yanlarında suç unsuru bulundurmamalarını istedi. Silah, kesici veya delici alet, sis ve ses bombası, maytap gibi patlayıcı, yanıcı, yakıcı maddeleri bulundurmanın yasak olduğunu işaret eden Mehmet Gök, "Müsabaka düzenini bozabilecek maddeler ile alkollü içecekler ve çevreyi kirletecek nitelikte konfeti ve benzeri cisimlerin satışı, tesislere sokulması yasaklanmıştır. Ayrıca hakaret, küfür, aşağılayıcı slogan, davranışlar hem sporun ruhuna hem de kişi dokunulmazlığı ve kamu düzenine ters düşen davranışlardır. Bu tarz olayların içerisinde yer alanlara karşı gereken cezalar uygulanacaktır" dedi.

4 BİN 200 POLİS VE ÖZEL GÜVENLİKÇİ GÖREV ALACAK

Cemal Gürsel Stadında yapılacak açılış töreni nedenilye çok etkin güvenlik önlemi alındı. Erzurum’da görevli 2 bin 500 polis memuruna takviye olarak çevre illerden bin polis daha geldi ve görev alacak Emniyet personeli sayısı 3 bin 500’e çıktı. Ayrıca 700 de özel güvenlik görevlisi Kış Oyunları sırasında görev yapacak.

Haberin Devamı