Gazete Vatan Logo
Futbol 2 büyük transfer

2 büyük transfer

Polat’ın dün müjdelediği 5 yabancıdan 2’si belli oldu

2 büyük transfer

SON 3 yılda birçok dünya yıldızını kadrosuna katan G.Saray yönetimi, pimini çektiği yeni bombaları dün patlattı. Sarı-kırmızılılar, Sunderland’in ‘hırçın’ ön liberosu Lorik Cana ve orta sahanın iki kanadında da oynayan Monaco’lu Juan Pino ile anlaşmaya vardı. Düzenlediği basın toplantısında transferlerin müjdesini üstü kapalı olsa da veren Adnan Polat, G.Saray’a 3 yıldız daha getirecek.

CANA’YA 2 MİLYON

ŞİMDİ gelin G.Saray’ın her konuda anlaştığı 2 yıldızı daha yakından tanıyalım.. Güçlü fiziği, sert futbolu ve karizmasıyla kendini ispatlayan Cana, Topal’dan boşalan ön libero mevkiinin değişilmezlerinden olacak. Sunderland’e 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan (Sunderland resmi sitesinde oyuncusunu 6 milyon Euro’ya sattığını duyurdu) Arnavut ön libero 4 yıllık anlaşması gereği yıllık 2 milyon Euro, maç başı ise 7 bin 500 alacak. Bugün 12.30’da İstanbul’a gelmesi beklenen Cana, yaptığı ayrılık konuşmasında Arnavutluk’taki ailesini daha sık görebilmek için Türkiye’yi seçtiğini söyledi.

ARNAVUT yıldızın babası Agim Cana da yabancısı olmadığımız bir isim. G.Birliği ve Samsun’da oynayan baba Cana, Türk vatandaşlığına geçerek Alim Can adını aldı. Samsun kafilesinin 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında sakatlığı nedeniyle yer almayan Alim, oğlu Lorik’le birlikte uzun süre Türkiye’de yaşadı.

CISSOKHO İDDİASI

G.SARAY’IN anlaştığı bir başka isim olan Kolombiyalı Pino ise Monaco’da ‘sihirbaz’ lakabıyla tanınıyor. Kıvrak çalımlarıyla dikkat çeken Pino için Fransızlar’a 2.5, kendisine ise yılık 1.2 milyon Euro ödenecek. Yönetimin hedefindeki diğer oyuncu da Lyonlu Kallström. Bu transferin her an bitibileceği gelen haberler arasında yer alırken, Fransız basını ise Lyon’un sol beki Aly Cissokho’yu yazdı. ‘mercato365.com’un haberine göre sarı-kırmızılılar 22 yaşındaki Fransız için 12 milyon Euro’yu gözden çıkardı.

ÖTE yandan başkan Polat düzenlediği toplantıda Kewell konusuna da değindi. Görüşmelerin sürdüğünü belirten başkan, “Kewell ’ın kalmasını istiyoruz. Düzgün bir kişiliği var ama kronik sakatlığı bizi korkutuyor. Cüzi bir garanti para ve maç başına teklifimiz oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı