Gazete Vatan Logo

Yaza hazırlanmanın etkili ve kolay yolları nelerdir?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu kısa sürede yaza hazırlanmanızı sağlayacak etkili ve kolay işlemleri sizler için anlatıyor.

Yaza hazırlanmanın etkili ve kolay yolları nelerdir?

Yaz yaklaştıkça daha iyi bir vücuda sahip olma arzusu güçleniyor. Özellikle kadınlar, tatilde veya plajda daha fazla güven veren uygulamaları tercih ediyor. Tercih edilen uygulamalar kişilerin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.

Sık kilo alma, verme, doğum veya hormonal problemler nedeniyle göğüsler deforme olabilir. Bu nedenlerle göğüs ameliyatı yaz aylarında yapılmaktadır. Özellikle doğum sonrası küçülen göğüsler için tercih edilen bir yöntemdir. İsteğe göre dikleştirme ameliyatı ile bir arada yapılabilir. Genel anestezi ile yapılan işlem yaklaşık 2 saat sürer. Bir gün hastane yatışından sonra dinlenme süreci evde devam eder. Bu süreçte kişi spordan ve ağır kaldırmadan uzak durmalıdır.

Sağlık sorununa yol açan büyük göğüsler ideal boyuta getirilebilir

Büyük göğüsler görünümün yanında birçok sağlık sorununa da yol açar. Bel, omuz, boyun ve sırt ağrıların genellikle kadınlarda sebebi olmasından fazla büyük göğüslerdir. Yapılacak göğüs küçültme ameliyatı ile göğüsler kişinin vücudu ile orantılı şekilde küçültülür. Genel anestezi altında yapılan işlem sonrası kişiye cerrahi sütyen giydirilir. Ödem ve renk değişimlerin oluşması zaman içerisinde kendiliğinden geçer.

Haberin Devamı

Sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz

Fit görünen sıkı bir vücut herkesin hayali. Bunun için yapılan işlemler ise genellikle liposuction ile karın germe oluyor. Bu yöntemler ile sırt, karın, kalça ve bel bölgelerinde biriken fazla yağlar alınarak kişi daha şekilli bir görünüme kavuşuyor.

Yağ aldırma işlemi olarak bilinen liposuction uygulama amacı bölgesel zayıflamadır. Bu yöntem sayesinde bel, basen, kalça, kol gibi dirençli yağların bulunduğu bölgelerde uygulama yapılabilir. İşlemin uygulanması ise oldukça kolaydır. Lokal anestezi ile işleme başlanır. Liposuction için özel üretilen kanüller ile yağ dokularına girilir. Kişinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen ölçüde yağ çekilir ve sonucunda incelme sağlanır. Uygulama sonrasında ise kişiler 3 gün içerisinde günlük yaşamlarına geri dönebilirler. İyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Daha etkili ve sağlıklı sonuçlar için 1 ay boyunca özek korse giyilmesi tavsiye edilir. Net etki ise 1 ay içerisinde gözlenir.

Haberin Devamı

Birden fazla bölgenizden şikayetçi iseniz uygun olan yöntemler ile kombine ameliyatlar gerçekleştirilebiliyor. Sıklıkla tercih edilen kombine ameliyat ise meme küçültme ile dikleştirme ameliyatıdır. İki işlemin bir arada yapılacağı uygulamalarda kişinin sağlık durumu kontrol edilir.