Gazete Vatan Logo

Su Kaç Kalori? Su Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Su kaç kalori ya da suyun faydaları gibi pek çok soru akla gelmektedir. Su her canlı için yaşam kaynağıdır. İnsan vücudunun %75 oranında su içerdiği bilinmektedir. Bu nedenle su tüketimi ve tüketilen suyun kalitesi çok önemlidir. Doğada üç şekilde bulunan su, katı sıvı ve gaz olarak tanımlanabilmektedir.

Su Kaç Kalori? Su Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kimyasal formülü H2 O olarak bilinmektedir. Su kalitesi yaşam fonksiyonları üzerinde etkileyici unsurdur. İçme suyunun gerekli denetimlerden geçirilmesi gerekmektedir. Uzmanlar tarafından yapılması gereken işlemler bireysel olarak da takip edilebilmektedir. 

Su Kaç Kalori?

Hayatın devamı için en önemli etken olan suyun içeriğindeki değerler çok önemlidir. Oksijen ve Hidrojenden oluşan suda pek çok faydalı bileşik bulunmaktadır. İnsan vücudunda bulunan suyun kemiklerde %22, kaslar ve beyinde %83 oranında bulunduğu bilinmektedir.

Koruyucu sağlık üzerinde en büyük destek sudur. Bu nedenle her yaştan insanın günde olabildiğince fazla su tüketmesi gerekmektedir. Mucizevi sıvı suyun, saçtan tırnağa kadar sayısız faydaları bulunmaktadır. Suyun;

Kalp sağlığını desteklemek,

Böbreklerin temizlenmesi ve hastalıklardan korunmasını sağlamak,

Kasılma ve krampları önleyerek yaşam kalitesini artırmak,

Beyin fonksiyonlarını korumak ve stresle başa çıkmak,

Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı koruyucu etken oluşturmak,

Haberin Devamı

Mide rahatsızlıkları üzerinde olumlu etki yaratmak,

Doğum yapan anneler için süt oluşumunu desteklemek gibi hayati önemde faydaları bulunmaktadır.

Herkesin günlük su tüketimine özen göstererek koruyucu sağlık katkısından yararlanması gerekmektedir. İçme suyu alınırken sertlik derecesinin (PH)7 ve üzerinde olması önerilmektedir. 

Su Besin Değerleri ve Kalorisi

Suyun besin değerleri yapılan araştırmalar sonucunda bulunmaktadır. Kaliteli bir içme suyunda sertlik derecesi ve içeriği çok önem taşımaktadır. Su alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırayı alan sertlik derecesi ve kaynağı mutlaka araştırılmalıdır. Suyun İçeriği;

5mr Sodyum,

Kalori değeri 0,

3mg Kalsiyum,

0,mg Demir,

1mg Magnezyum bulunmaktadır.

Karbonhidrat oranı da 0 olarak bilinmektedir.

Suyun faydalarından beklenen etkiyi alabilmek için denetimli ve kaliteli su çok önemlidir. İçme suyu kaynaklarının düzenli olarak kontrol edilmesi, şebeke suyunun dezenfektasyonu yetkililer tarafından yapılmaktadır. Hayati sıvı suyun içimlik ve kullanımlık türleri bulunmaktadır. Toplum sağlığı bakımından her ikisinin de sağlık koşullarına uyumluluk testine tabi tutuluyor olması gerekmektedir.

Haberin Devamı