Gazete Vatan Logo

Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Siyah noktalar bir akne türüdür. En sık yüz bölgesinde görülür. Ancak sırt, boyun, göğüs ve ense gibi alanlarda da görülebilir. Siyah noktalar sıklıkla foliküllerin tıkanması yüzünden oluşur. Siyah noktalar peeling, bakım kremleri, yüz jelleri ve belirli kürler ile kolayca geçebilirler.

Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Siyah Nokta Nasıl Geçer?

Siyah nokta gözeneklerin tıkanmasından dolayı oluşur. Siyah noktaları gidermek için uygulanabilecek birçok tedavi yöntemi vardır. Siyah noktayı geçirmek için uygulanabilecek yöntemler şu şekildedir;

Eczanede satılan birçok reçetesiz dermokozmetik ürünü bulunmaktadır. Bu ürünler krem, jel veya maske formunda bulunmaktadır. Sıklıkla bu ürünler içerisinde asit, salisilik asit, benzoil ve peroksit gibi bileşenler vardır. Bu ürünler bakterileri öldürerek ciltteki yağı kurutur, cildi ölü deriden arındırır. 

Reçeteli ilaç grupları sıklıkla akne için tercih edilir. Özellikle geçmeyen siyah nokta ve aknelerde mutlaka bir doktor tarafından verilen ilaçlar kullanılmaktadır. A vitamini ağırlıklı bu ilaçlar, doğrudan cilt üzerine uygulanır.

Kimyasal peelingler cilt uzmanları tarafından uygulanabileceği gibi evde de uygulanabilir. Bu peelingler cilt katmanı üzerine uygulanır ardından soyularak ya da yıkanarak temizlenir.

Lazer ve ışık terapisi ise özellikle yağ üretimini azaltmak için tercih edilen yöntemlerden biridir. Sıklıkla geçmeyen siyah nokta ve sivilce tedavisi için kullanılır.

Haberin Devamı

Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzdeki siyah noktaların geçmesi için tercih edilebilecek en iyi yöntemlerden biri buhar banyosudur. Yüze uygulanan buhar banyosu gözenekleri açar ve siyah notaların daha rahat bir şekilde ciltten çıkmasına yardımcı olunur. Buhar banyosu sonrasında hazır veya evde hazırlanan maskeler ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Siyah noktaları geçiren en iyi maske tarifleri ve yöntemleri ise şöyledir;

Bal maskesi için bir miktar balı kap içerisine koyunuz. Üzerine sıcak su ekleyiniz ve balın ılınmasını bekleyiniz. Balı yüzünüze sürdükten sonra dilerseniz bütün gece ya da yarım saat bekletebilirsiniz.

Limon maskesi, ölü deriyi temizleyen ve ölü cildi canlandıran bir maskedir. Limon cilt sağlığını koruyan özel içeriklerden biridir. Yarım limonu bir kase içerisine sıkınız. Ardından bir pamuk parçası ile limon suyunu alınız ve siyah nokta olan alanlara sürünüz. Ortalama on dakika boyunca yüzünüze dokunmayınız ve sonrasında durulayınız. Limon suyunu günde en fazla bir kere uygulayınız.

Haberin Devamı