Gazete Vatan Logo

Ses teli yırtılması nedir, ses teli yırtılması neden olur? Aleyna Tilki ses teli yırtılması nedeniyle bir süre şarkı söyleyemeyecek!

Aleyna Tilki, geçmiş konserlerinden bir görüntü paylaşarak ses tellerinin yırtıldığını ve bir süre şarkı söyleyemeyeceğini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından ses teli yırtılması hakkında araştırma yapılmaya başlandı.

Ses teli yırtılması nedir, ses teli yırtılması neden olur? Aleyna Tilki ses teli yırtılması nedeniyle bir süre şarkı söyleyemeyecek!

22 yaşındaki popçu, geçmiş konserlerinden birine ait görüntüleri takipçileriyle yayınlayarak bir süre sahnelerden uzak kalacağını açıkladı. Peki, Ses teli yırtılması nedir, ses teli yırtılması neden olur? Vokal Kord Kanaması olarak da bilinen ses teli yırtılması hakkında merak edilenler…

Ses teli yırtılması nedir?

Sesin kötüye kullanımı, enfeksiyonlar, yanlış şan tekniği ve hormonal değişiklikler gibi nedenlere bağlı olarak, vokal kord üzerindeki kapiller damarların kanaması sonucu, genellikle şarkıcılar ve sahne sanatçılarında görülür.

Ses teli yırtılması belirtileri nelerdir?

Ses değişikliği

Ses kısıklığı

Diplofoni eforlu konuşma

Anlaşılmayan konuşma

Zayıf konuşma

Hava yolu problemleri

Eforlu solunum

Stridor effektif olmayan öksürük

Yutma problemler

 

 

"Ses tellerim yırtılmış"

Tilki, "Son zamanlarda geçirdiğim zor zamanlardan dolayı ses tellerim yırtılmış ve bir süre şarkı söyleyemeyeceğim. Yeniden şarkı söyleyene kadar performansımı izleyip sesimin değerini tekrar tekrar anlıyorum. Açıp sonuna kadar dinleyin, çok güzel bir tbt" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı