Gazete Vatan Logo

Semiz Otu Nedir? Semiz Otu Faydaları Nelerdir?

Semizotu kolay yetişen bir bitkidir. Lezzetli ve sağlıklı olan bu bitki çok sık tercih edilmektedir. Üretimi tonumla yapılmaktadır. Özellikle kirli ve kumlu toprakta yetişmektedir. Bazı bitkilerin dibinde semiz otunu görmek mümkün. Ancak bitkilere zarar verebileceği için, bu dipler semiz otlarından arınmalı. Çok lezzetli olan semiz otunun faydaları saymakla bitmez. 

Semiz Otu Nedir? Semiz Otu Faydaları Nelerdir?

Semiz Otu Nedir?

Besin değeri yüksek olan semiz otunun, yaz mevsimlerinde sofralarda yerini alıyor. Salatalarda ve yemeklerde semiz otu kullanılmaktadır. Sıcak ve ışıklı bir ortamda yetişen semiz otu, bazen pişirilerek bazen ise çiğ olarak tüketilebilir. Semiz otu, semizotugiller familyasındandır. Bir yıllık otsu bir bitkidir ve vitamin açısından çok zengindir. Kökeni Ortadoğu ve Hindistan bölgesidir. Sebzeler arasında ise en çok Omega-3 bu bitkide bulunmaktadır. 

Semiz Otu Faydaları Nelerdir?

Yeşil yaprakları ile ve lezzet ile çok sevilen semiz otu vitamin açısından çok zengindir. Salatası, yemeği ve turşusu yapılabilir. Tam bir Omega-3 kaynağıdır. Balık tüketmeyenler ve vejetaryan bireyler semiz otunu rahatlıkla tüketebilir.

İçerisinde; A,B1, B2, B6, C, E, beta karoten, K, Cu, Mn gibi bir çok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren tüm mineraller ve vitaminler semiz otunun içerisinde bulunmaktadır. 

Semiz Otu Nasıl Tüketilir?

Semiz otunun çok çeşitli faydaları var. Semiz otunun yeşil yaprakları çok faydalıdır. Semiz otu çiğ olarak tüketilebilir. Salatalarda kullanılabilir. Aynı zamanda semiz otu yemeği de çok bilinmekte ve sevilmektedir. Semiz otu yoğurtla sık sık yenilebilir. Hem faydalı hem de çok lezzetlidir. Kilo verme sürecinde olan kişiler de semiz otunu rahatlıkla tüketebilir. 

Haberin Devamı

Semiz Otu Neye İyi Gelir?

Semiz otu yaz mevsiminde tüketilmektedir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek adına bu bitki tüketilebilir. İçerisinde çok geniş sayıda vitamin ve mineral var. Aynı zamanda sebzelerin içerisinde sadece semiz otunda yüksek miktarda Omega-3 bulunuyor. Dolayısı ile et ve balık tüketmeyen bireyler semiz otunu farklı şekillerde tercih edebilirler.

Demir, kalsiyum, potasyum, omega3 gibi içerikleri diğer yeşilliklerden semiz otunu ayırmaktadır. Sağlık deposu olan semiz otu her yaştaki kişilerin tüketebileceği bir besindir. Diyette olanlar dahil, bu yeşilliği tüketebilir. Semiz otunun 100 gramı sadece 32 kaloridir. Şekeri dengeleyecek güce sahip ve dolayısı ile gün içerisinde acıkmaları da önleyecektir. 

Haberin Devamı

Semiz otu birçok hastalığa iyi gelmektedir. Mide rahatsızlıkları, kalp hastalıklarına, bağırsaklara, kanser tedavisinde kullanılmaktadır. İçeriğinde lif bulunduğundan sindirim sistemi için çok faydalıdır. İçerisinde aynı zamanda antioksidan da bulunmaktadır. Bu da kansere karşı koruyucu etkisini göstermektedir. 

Semiz otu çok faydalı ve lezzeti ile mutfaklara zenginlik katan bir besindir. Semiz otu çiğ olarak limonla yenilebilir. Semiz otundan yapılan yoğurtlu çorba da oldukça lezzetlidir. Öte yandan bulgurlu semiz otu yemeği de çok sevilmektedir. Semiz otunu tüketerek bağışıklık sistemini ciddi anlamda güçlendirmek ve hastalıklara karşı koruyabilmek mümkündür.