Gazete Vatan Logo

Sağlıklı ve keyifli bir cinsel yaşam için partnerinize sormanız gereken 10 soru

Çiftler arasında sağlıklı bir birliktelik için mutlu bir cinsel yaşam önemli bir yer tutmaktadır. Kadınların, sürekli erkeklerin ne istediğine odaklı düşünmekten vazgeçerek, cinselliklerini kendi zevk ve isteklerine göre yönlendirmeleri aslında erkekler açısından da olumlu bir davranış, çünkü böylelikle karşılarında daha çekici, arzulanır, yaratıcı kadınlar bulacaklar. Böylelikle her iki tarafta cinsellikten keyif alacak. Partnerinize sormanız gereken soruları bir türlü kafanızda toparlayamıyorsanız bizim vermiş olduğumuz önerilere mutlaka göz atın. İşte keyifli bir cinsel yaşam için partnerinize sormanız gereken 10 soru

Sağlıklı ve keyifli bir cinsel yaşam için partnerinize sormanız gereken 10 soru

Sağlıklı ilişkiler kurmak için belli bir noktaya gelmek ve karşınızdaki insanı iyi anlamak gerekiyor. Bunun için emek vermek ve doğru konuşmaları yapmak oldukça önemli. Bu durum özellikle cinsel ilişki konusunda geçerli. Çünkü partnerler arasında konuşulmayan bazı konular, ilerleyen dönemlerde sorun yaratabiliyor.

Bazıları cinsellik konusunda rahat olamayabiliyor. Partnerinden istediklerini ya da beklentilerini doğru bir şekilde dile getiremiyor.

Yargılanma veya yanlış anlaşılma korkusu, kişinin arzusunun önünde durabiliyor. Özellikle evliliklerde, bu durum ciddi bir sorun haline geliyor. Sağlıklı bir cinsel yaşam, kişinin evliliğindeki sorunları çözmeye ve belki de evliliğini devam ettirmeye destek olabiliyor.

Çiftlerin ihtiyaç duydukları şey, aralarındaki yakınlık hakkında yapıcı bir şekilde konuşmaktır. Bunun ise bazı püf noktaları var.

Bu püf noktaların başında, cinsellik konusunda doğru soruları sormak yer alıyor. Kişi, partnerinden ne istediğini ya da onun ne beklediğini iyi anlamlı. Cinsel hayatınız hakkında partnerinizle açıkça ve birbirinizi yargılamadan konuştuğunuzda hem yatak odanızda hem de günlük hayatınızda kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Peki, Hangi sorular sorulmalı? İşte o kritik 10 soru!
* Yakın olmak senin için ne demek?
* Orgazm senin için önemli mi?
* Bana kendini en yakın hissettiğin an hangisi?
* Cinsel ilişkide benden neler bekliyorsun?
* Yaşadığın en fantastik an?
* Birliktelik sırasında an da kalman zorlaşıyor mu?
* Nasıl bir deneyim hayal ediyorsun?
* Nelerden hoşlanırsın?
* Aldığın zevki neler azaltır?
* En büyük fantezin nedir?

Yukarıda yer alan soruları, partnerinize yöneltin. Onun da size soru sormasına izin verir. Karşılıklı diyalog ile kilitlenen tüm konuları rahatlıkla açabilirsiniz. Bu sorular, partnerinizi tanımanızda da büyük bir rol oynayacak.