Gazete Vatan Logo

Saç Uzmanı Veysel Yavuz: Sürekli renk değiştirmek saça zarar veriyor

Sentetik boyaların içerdiği kimyasallar nedeniyle saça zarar verebileceğini söyleyen Saç Uzmanı Veysel Yavuz, saç boyama işleminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte saç bakımının 3 altın kuralı!

Saç Uzmanı Veysel Yavuz: Sürekli renk değiştirmek saça zarar veriyor

“Saçlar güzelliğin tamamlayıcısıdır. Parlak, canlı ve kolay taranabilir saç, sağlıklı saçtır” diyen Saç Uzmanı Veysel Yavuz, sentetik boyaların içerdiği kimyasallar nedeniyle saça zarar verebileceğini söyledi. Kimyasalların saç tellerinin yapısını bozduğunu dile getiren Saç Uzmanı Veysel Yavuz, “Tabii bu durum saçlarımızı boyatmayacağımız anlamına gelmiyor. Yalnızca dikkat etmemiz gereken bazı önemli konular var” dedi.

1 NUMARALI KURAL: KALİTELİ BOYA KULLANMAK

Veysel Yavuz, boya işleminin saçlara zarar vermemesi için şunları yapmak gerektiğini söyledi:

1 numaralı kural; kaliteli saç boyaları ve saç ürünlerini tercih etmek. Ayrıca mutlaka işinin ehli olan kuaförlerle çalışmak gerekiyor. Eğer saçımızı evde kendimiz boyayacaksak, o zaman doğal içerikli boyaları seçmeliyiz. Boyalı saçlara düzenli olarak bakım yapmak da ihmal edilmemesi gereken bir konu. Benim tavsiyem, boya işleminin hemen öncesinde de bakım yaptırılması.”

DOĞALLIĞI BOZAN HER İŞLEM SAÇ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLER

Tüm bu önlemler alınsa bile saçları sık aralıklarla boyatmanın ve sık sık renk değiştirmenin doğru olmadığına dikkat çeken  Yavuz şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Saçın doğal bütünlüğünü değiştiren her işlem, sağlığını olumsuz etkileyecektir. Bu etkiyi en aza indirmenin yolu, işlem aralığını uzatmaktan geçer. Benim tavsiyem, saçı yeniden boyamak için en az 4 hafta beklemek. Sarı gibi açık renkleri tercih edenlerin, ayrıca seyrek ve kolay kırılan saçlara sahip olanların bu süreyi uzatmasında fayda var. Bu süreçte düzenli bakım yapmak da boyanın verdiği zararları hafifletebilir.”

RENGİNİ BİRDEN DEĞİL YAVAŞ YAVAŞ AÇIN

Saçın hangi sıklıkla ve hangi boyalarla boyanması gerektiği konusunda bir uzmana danışılmasını da öneren Yavuz, şu tavsiyelerde bulundu:

“Eğer yalnızca beyazlarınızdan şikayetçiyseniz, her defasında saçınızın tamamını boyatmak yerine diplerini boyatmanız yeterli olacaktır. Saçınızın rengini açtırmak istiyorsanız bir anda koyudan açığa yönelmeyin, yavaş yavaş değişiklik yapın. Birkaç boyama sonrasında hem istediğiniz rengi elde edersiniz hem de saçınız daha az zarar görmüş olur. Sık sık renk değiştirmekte ısrarcıysanız, tamamen kalıcı boyalar yerine yarı kalıcı boyaları kullanmayı tercih edin.”

Haberin Devamı