Gazete Vatan Logo

Protein diyeti nedir, nasıl yapılır? Protein diyet listesi...

Günlük beslenme içerisinde protein bakımından zengin yağ ve karbonhidrat içermeyen beslenme şekline protein diyeti adı veriliyor. Protein diyeti kısa sürede kilo vermeyi amaçladığı gibi aynı zamanda fit olmayı da sağlar. Peki, Protein diyeti nedir ve nasıl yapılır? Protein diyeti listesi nasıl yapılır? Protein diyetinde hangi besinler bulunur? İşte protein diyet listesi...

Protein diyeti nedir, nasıl yapılır? Protein diyet listesi...

Sağlıklı olmak ve kısa zamanda kilo vermek isteyenler için oldukça kolay olan bir diyet programı olarak protein diyeti öneriliyor.  

 PROTEİN DİYETİ NEDİR? NASIL YAPILIR? 

 Protein diyeti beslenme şekline içeriğinde birçok protein bulunduğu için bu isim verilmektedir. Protein diyetinde özellikle et, balık, süt, kuru baklagiller ve yağlı tohumlardan oluşmaktadır. Özellikle aktif sporcuların bu diyeti uygulamaları tavsiye edilmektedir. Vücuttaki kas oranını arttırmak ve yağ yakımını hızlandırmak için faydalı bir yöntemdir. 

 Protein diyetinde karbonhidratlar bulunmamakta ve gerektiği zaman ise daha fazla içeriği yüksek besinler yer almaktadır. Protein diyeti yapmadan önce doktora başvurmak ve gerekli tahlilleri yaptırmak daha sağlıklı olmaktadır.

 Düzenli olarak diyete başlamadan evvel ve başladıktan sonra su içmeyi arttırmak gerekmektedir. Protein diyeti yapılırken özellikle unlu mamullerden uzak durmak ve tüm öğünlerden çıkarmak gerekir. 

 Öğünlerin içerisine et, tavuk, balık bulundururken özelikle az yağ kullanmak ve mümkün olduğunca yağsız tüketmek tavsiye edilmektedir. Bu diyeti yapan kişilerin spor yapması özellikle de günden güne sporu arttırması vücut için oldukça önemli bir uygulama olmaktadır. 

Haberin Devamı

 PROTEİN DİYET LİSTESİ NEDİR? İÇİNDE NELER BULUNUR? 

  Protein diyeti listesinde kahvaltı menüsünden başlayarak tüm öğünlerde protein bulunması gerekmektedir. 

 Kahvaltıda bir yumurta ve kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir, 5 adet zeytin, zeytinyağı ve salatalık yer almaktadır. Öğle yemeğinde yeşillikler maydanoz, tere, yeşil biber, roka ve balık tüketmek tavsiye edilmektedir. 

 Akşam yemeğine ise kırmızı et veya et yemekleri yer almaktadır. Ara öğünlerde ise ceviz yenilmesi önerilmektedir. Gece ise çilek tüketmek tavsiye edilmektedir. 

 Protein diyetinin en önemli faydaları arasında hızlı kilo vermek yer aldığı gibi sağlıklı kalmak için protein diyeti uygulanmaya başladığında su tüketimini arttırmanın yanı sıra hareket etmek gerekmektedir. Yaş sınırı olmamasına rağmen protein diyeti belirli yaşlardan sonra böbrek rahatsızlığına neden olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Son yıllarda sporla uğraşanlar ve aktif şekilde hareket halinde olanlar için kas oranını arttırdığı için protein diyeti önerilmektedir. Kas oranının artması da fit bir görünüm elde etmeye neden olmaktadır. 

 Protein diyeti beslenme alışkanlığı haline getirildiği takdirde uzun süre kilo korumada etkili ve ideal bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Tüketilen et ve diğer gıdalarda besleyici ve tok kalma özelliği etkin olduğundan dolayı uzun süre diyet etkinliği daha kolay yapılmaktadır. Böylelikle daha dinç bir beden olmasına fayda vermektedir. Protein diyeti yapılması diğer diyetlere göre daha kolay ve tok tuttuğu ve kas oranının artmasını sağladığı için tercih edilmektedir.