Gazete Vatan Logo

Peynir Kaç Kalori? Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez olan peynir aynı zamanda en değerli besin kaynaklarından biridir. Dünya çapında birçok farklı çeşidi ve lezzeti olmasının yanı sıra, aynı zamanda en önemli süt ürünleri içerisinde yer alır. Diğer yandan peynir 100 gram üzerinden bakıldığı zaman belli bir kalori ortaya çıkarır. Bunun ise 100 gram peynir üzerinden 402,5 kalori olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Yüksek oranda bir kalori barındırmasının yanı sıra sağlamış olduğu faydalar yere önemli yere sahiptir.

Peynir Kaç Kalori? Peynir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Peynir Kaç Kalori?

Peynir dünya çapında birçok farklı çeşidi olan ve en çok sevilen besin kaynakları içerisinde gelir. Başta kahvaltılarda olmak üzere aynı zamanda aperatif olarak da sunulan bir lezzettir. Aynı zamanda Türkiye'de de oldukça fazla sayıda türü üzerinden meşhur olduğunu söylemek mümkün. Tabii peynirler her ne kadar değişkenlik gösterse bile ortalama belli bir kalori ortaya çıkar.

Bu durum ise 100 gram peynir üzerinden bakıldığında 402,5 kcal şeklinde ifade edilmektedir. 100 gram açısından yüksek bir kalori olduğunu söylemek mümkün. Ancak özellikle önemli besin değerleri kapsamında tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır.

Peynir Besin Değerleri ve Kalorisi

Peynir besin değerleri ile beraber aynı zamanda kalorisi üzerinden en önemli süt ürünleri arasında gelir. Kahvaltılarda düzenli olarak tüketilmesi gereken peynir aynı zamanda 100 gram üzerinden değerlerini ifade eder.

- 402,5 kcal

- Toplam yağ 33 gram

- Doymuş yağ 21 Gram

- Kolesterol 105 mg

- Sodyum 621 mg

- Potasyum 98 mg

- Şeker 0,5 gram

Haberin Devamı

- Protein 25 gram

- Demir 0,7 gramg

- B6 0,1 mg

- Magnezyum 28 mg

- Kalsiyum 721 mg

Bu şekilde yukarıda verilen farklı değerler ile beraber peynir ön plana çıkmaktadır.

Peynirin Faydaları Nelerdir?

Özellikle diş çürümesini önlemek için peynir oldukça güçlü bir kalsiyum yapısına sahiptir. Kanseri önleyici bir etkisi olduğunu da söylemek mümkündür. Diğer yandan düzenli ve dengeli tüketildiğinde kilo aldırmayan bir yapıya sahiptir. Kemik gücünü artırır ve osteoporozu önler. Cildi güzelleştirme konusunda da oldukça etkilidir. Migrene iyi gelir ve baş ağrılarını önemli oranda azaltır. Regl öncesi yaşanan gerginlik sendromunu düşürür.