Gazete Vatan Logo

Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Patlamış mısır denildiği zaman insanların her birinin iştahı açılmaktadır. Zaten patlamış mısırı sevmeyen kişi sayısı neredeyse hiç yoktur. Özellikle film izlerken veya evde dinlenirken patlamış mısırı zevkle yemek mümkündür. Ayrıca kalabalık ortamların vazgeçilmez atıştırmalığı patlamış mısır olarak bilinmektedir. Tabi patlamış mısırın kalorisi ve besin değerleri sıkça merak edilir. 

Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Patlamış Mısır Kaç Kalori? 

Patlamış mısırın son derece sıkça tüketildiği bilinir. Özellikle patlamış mısırı her yaştan insan severek tüketir ve kolayca hazırlanan bir atıştırmalıktır. Bunun yanında patlamış mısırı herkes kendi zevkine göre yağ ve tuz oranı seçerek yapmaktadır. Ayrıca patlamış mısırın 100 gramı 374 kalori olarak dikkat çekmektedir. 

Patlamış Mısır Besin Değerleri ve Kalorisi

Patlamış mısırın tuz ve yağ miktarına göre besin değerlerinde değişiklik olması mümkündür. Yağ ve tuz ile yapılan 100 gramlık bir patlamış mısırda ortalama 374 kalori yer alır. 100 gram patlamış mısır için;

Kalori (kcal) - 374

Potasyum (mg) - 274

Toplam yağ (g) - 4,3

Doymuş yağ (g) - 0,6

Demir (mg) - 3

Kalsiyum (mg) - 5

Sodyum (mg) - 7

Karbonhidrat (g) - 74

Magnezyum (mg) -123

Patlamış Mısır Faydaları

Patlamış mısırın yararlı olduğunu bilmeyen çok fazla kişi vardır. Çünkü genelde patlamış mısırın yararlarından çok lezzeti konuşulur. Bunun yanında patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından son derece zengin olduğu görülür. Ayrıca çok sayıda faydası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Patlamış mısırın yararları şöyledir;

Haberin Devamı

- Kötü kolesterol ile savaşır. 

- Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. 

- Kan şekerini düzenlemeye destek olmaktadır. Doğal olarak insülin dengesini sağladığı görülür. 

- Vücudun direncini güçlendirir. 

- Hastalıklara ve kansere karşı koruyucu özelliği vardır. 

Patlamış mısırın tuz ve yağ oranına göre besin değerleri değişebilir. Buna göre patlamış mısırı yaparken buna dikkat etmekte yarar vardır. 

Patlamış Mısır Kilo Aldırır mı?

Patlamış mısırın genellikle tuz ve yağ kullanılarak hazırlandığı bilinmektedir. Tabi lezzetli bir atıştırmalık olduğundan dolayı yoğun şekilde tüketildiği görülmektedir. Doğal olarak patlamış mısırı aşırı tüketmek kilo alımı yapabilir. Ancak az tuz ve yağla yapılan patlamış mısırı kararında tüketmek kiloya çokta neden olmaz. Yani burada önemli olan patlamış mısırı hazırlama şekli ve tüketim miktarıdır.