Gazete Vatan Logo

Obezite kanseri bile tetikliyor

Obezite kanseri bile tetikliyor

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayşe Şahika Karagöz, obezitenin kanserden kalp hastalıklarına, karaciğer yağlanmasından felce kadar birçok hastalığa yol açabildiğini söyledi.

Bir fabrikanın çalışanlarına yönelik düzenlediği sağlık seminerine Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayşe Şahika Karagöz konuşmacı olarak katıldı. Karagöz, obezitenin sadece görsel bir sorun olmadığını belirterek, "Obezite, kanserden kalp damar hastalıklarına, yüksek tansiyondan karaciğer yağlanmasına, astımdan uyku apnesine, kas-iskelet sistemi hastalıklarından felce, şeker hastalığından böbrek hastalıklarına kadar birçok hastalığa yol açabiliyor" dedi

"ŞOK DİYETLERE ALDANMAYIN"

Obezitenin tedavisi için 2 ana yöntemin olduğunu söyleyen Karagöz, bunların diyet tedavi ve cerrahi müdahale olduğunu kaydetti. Diyet tedavisinin kişinin yaşı, yaşam şekli ve fizyolojik durumuna göre diyetisyen tarafından belirlenmesi gerektiğini anlatan Karagöz, "Özellikle internet ve görsel medyadaki ‘şok diyet’, ‘hızlı zayıflama’ ve ‘kolay zayıflama’ gibi sloganlarla tanıtılan yöntemlere itibar edilmemeli. Diyet mutlaka bir diyetisyen gözetiminde yapılmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı