Gazete Vatan Logo

Meme operasyonlarının avantajları nelerdir?

Kadınların en sık yaptırdığı işlemlerden biri meme operasyonlarıdır. Meme operasyonları sadece görünüm açısından değil sağlık açısından da birçok fayda sağlamaktadır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka merak edilenleri sizler için anlattı.

Meme operasyonlarının avantajları nelerdir?

Gelişimsel bozukluklar, doğum, emzirme gibi faktörler nedeniyle meme dokusu zamanla deforme olabilir. Bu deformiteler aynı zamanda yaşlanmayla da ilgilidir ve bu da kişilerin psikolojik sorunlar yaşamasına neden olabilir. Bu deformiteler için en sık tercih edilen estetik ameliyatlar meme büyültme ve meme küçültmedir

 Meme büyütme işlemi

 Meme yapısında azalma, emzirme veya yaşlanmaya bağlı olarak hacim ve dolgunluk kaybı görülebilir. Bu tür şikayetlerde meme büyütme tercih edilir. Operasyon öncesi kişinin istekleri ve vücut yapısı çok önemlidir. Ameliyattan önce meme büyüklüğü, meme şekli ve cilt yapısı analiz edilmelidir. Ameliyatta kullanılan protez, kıvamlı silikondan yapılmıştır ve ömür boyu kullanılabilir. Yaralanmalarda protez zarar görse dahi jel hiçbir şekilde dışarı akmayacaktır.

 Seçilecek protez hastanın boyuna göre belirlenmelidir. En çok tercih edilen protez şekilleri yuvarlak ve damla şeklindedir. Yuvarlak protez, daha dolgun bir üst vücut isteyen kişiler için daha uygundur.

Ameliyattan sonra kolu kaldırırken gerginlik ve ağrı hissetmeniz normaldir. Oluşan ödem 6 ay içinde kaybolur. 3 hafta boyunca özel bir sutyen giymek önemlidir. 6 hafta boyunca ağır egzersiz yapılmamalıdır.

Haberin Devamı

 Meme küçültme işlemi

 Memenin hasta için ideal boyuta küçültülmesi işlemidir. Meme rahatsızlık verecek kadar büyümüştür. Bu cerrahi operasyon sonucunda hastanın boyun, sırt ve bel ağrıları hafifler. Fıtık sorunu çözülür ve kişinin duruşu düzeltilir. Omuz çökmesi ortadan kalkar. Meme altında pişik, mantar ve egzama sorunu sona erer. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve 3-4 saat sürer. Bu süreçte kişinin doku hacmi, yaşı  önemlidir. Ameliyattan sonra ödem ve morluklar görülebilir. 6 hafta boyunca yorucu egzersizlerden kaçınılmalıdır.