Gazete Vatan Logo

Leblebi Kaç Kalori? Leblebi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Lezzetli ve tok tutucu bir kuruyemiş olan leblebi son derece büyük bir kitleye hitap etmektedir. Özellikle leblebi yemek isteyen kişilerin farklı çeşitler ile karşılaştıkları bilinir. Ancak en fazla tüketilen leblebi türünün sarı olduğunu söyleyebiliriz. Yani leblebi denildiği zaman akla sarı olan gelir. Bunun yanında leblebi için kalori ve besin değerleri oldukça fazla merak edilmektedir. Ayrıca leblebi son derece yararlı olan bir üründür. 

Leblebi Kaç Kalori? Leblebi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Leblebi Kaç Kalori? 

Leblebi tüketen kişiler için en büyük merakın kalori hesabı olduğu bilinir. Yani leblebinin kaç kalori olduğu dikkat çeken bir unsur olarak görülmektedir. Buna göre 100 gram olan leblebi için 268 kalori karşımıza çıkar. Bundan dolayı leblebi tüketiminin bu hesaba göre yapılması normal olur. 

Leblebi Besin Değerleri ve Kalorisi

Lablebinin 100 gram olarak hesaplama yapılması 268 kaloriyi akla getirir. Bunun yanında leblebi için kalori kadar besin değeride oldukça önem arz etmektedir. 100 gram porsiyon leblebi için besin değerleri şöyledir;

Kalori (kcal) - 268

Yağ (g) - 3,4

Karbonhidrat (g) - 38,35

Protein (g) - 19,8

Potasyum (mg) - 810

Demir (mg) - 7

C vitamini (mg) - 4

Sodyum (mg) - 25

Kalsiyum (mg) - 124

Leblebi için besin değerlerine bakıldığı zaman potasyum ve protein açısından önemli olduğu görülmektedir. Ayrıca leblebi önemli bir kalsiyum kaynağı olarak bilinir.

Leblebi Yararları Nelerdir?

Leblebi son derece lezzetli olmasının yanında oldukça büyük yararlara sahiptir. Sunmuş olduğu bu yaralardan dolayı düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun yanında leblebi yemek isteyen kişilerin yararlara bakarak olumlu düşünceler elde etmeleri mümkündür. 

Haberin Devamı

- Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

- Tok tutucu özelliği vardır. 

- Kolesterolü düzenler. 

- Cilde iyi gelir ve canlılık sağlar. 

- Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır. 

- Kemik ve beyin gelişimini olumlu destekler. 

- Mide hastalıklarına iyi gelir. 

Leblebi Ne Kadar Tüketilmelidir?

Leblebi için günlük belirli bir tüketim miktarı olduğu görülmektedir. Buna göre günlük 2 avuç leblebi tüketimi normal görülür. Ayrıca fazla miktarda leblebi tüketmek zararlı olabilir. Buna göre yeterli düzeyde leblebi yemek önemli yararlar sağlayacaktır.