Gazete Vatan Logo

Kuru Fasulye Kaç Kalori? Kuru Fasulye Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kuru fasulye yapımı Türk kültürünü ve tarihini yansıtmaktadır. Oldukça fazla kişinin en sevdiği yiyecek olarak bilinen kuru fasulye sofraların yıldızlı yemeklerinden biridir. Etli ve etsiz şekilde yapılan kuru fasulye çeşitleri ile beraber bu lezzete en iyi şekilde varmak mümkündür.

Kuru Fasulye Kaç Kalori? Kuru Fasulye Besin Değerleri Ve Kalorisi...

1 porsiyon kuru fasulye toplamda 250 kaloridir. Etli kuru fasulyede ise 378 kcal yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin aynı zamanda vitamin değerleri ile sıkça tüketmektedir. İçerisinde yüksek miktarda potasyum ve demir bulunmaktadır.

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Kuru fasulye kalorisi yapım şekline ve içeriğinde yer alan malzemelere göre değişiklik göstermektedir. 1 porsiyon etsiz kuru fasulye içerisinde 250 kcal bulunmaktadır. Yalnız fasulye ve domates kullanılarak yapılan bu tarif hem sağlıklı hem de doyurucudur.

Özellikle sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyen kişiler bu kuru fasulye içeriklerinden faydalanmaktadır. Etli kuru fasulye çeşitlerinde ise 378 kcal bulunmaktadır. Lif kaynağı olan kuru fasulye sağlıklı tüketim oluşturan besin grubu içerisinde yer almaktadır.

Kuru Fasulye Besin Değerleri ve Kalorisi

Kuru fasulyenin besin değerleri 100 gr üzerinden;

100 gr kuru fasulye 97 Kcal.

%27,14 Karbonhidrat (g),

%26,88 Protein (g),

%12,16 yağ (g),

%979,99 potasyum (mg),

%136,24 Kalsiyum (mg),

Haberin Devamı

%148,11 A Vitamini (ui),

%22,84 C Vitamini (mg),

%4,87 Demir

%26,08 lif (g),

%279,77 Sodyum (mg).

Kuru Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Kuru fasulye faydaları arasında metabolizma hızlandırıcı etkisi ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda kilo vermek isteyen kişiler için yağ yakıcı özelliğe sahiptir. İçeriğinde K vitamini ve A vitamini bulunmaktadır. Kalp çarpıntılarını ve kalp sıkışmalarını önlemektedir. Protein oranı yüksektir. Vücutta demir eksikliğini gideren en sağlıklı besinlerden biridir. İçerisinde omega-3 vitamini yer almaktadır.

Kuru Fasulye Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kuru fasulye alırken içeriğine ve yapısına dikkat edilmelidir. Doğal ortamda yetişen ve tamamen organik olan fasulyelerin satın alınması sağlık açısından önemlidir. Aynı zamanda doğru hasat zamanında toplanması, hiçbir işlemden geçirilmemesi de büyük önem taşımaktadır. Fasulyenin böceklenmemiş ve nemli ortamda kalmamış olmasına özen gösterilmelidir. Kokusuz ve taze kuru fasulye satın alınmalıdır.