Gazete Vatan Logo

Kumpir Kaç Kalori? Kumpir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ana malzemesi patates olan kumpir sevilen Türk lezzetlerinden biridir. Özellikle evde yapılabilir olması da bu besinin her an tüketilmesini sağlamaktadır. Kumpir kalorisi kullanılan malzemelere ve içeriğinde bulunan kaşar miktarına göre de değişmektedir. Genel olarak sade kumpir 300 kalori olarak bilinmektedir. Vejetayen kumpir 350 kcal meze ve sosisli kumpirler ise 500 kcal şeklinde aktarılmaktadır. Herkes kendi damak zevkine uygun bir kumpir seçimi yapmaktadır.

Kumpir Kaç Kalori? Kumpir Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kumpir Kaç Kalori?

Kumpirin kalorisini ve besin değerlerini merak eden kişiler çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalar ile sade kumpir 300 kcal olarak tüketilmektedir. İçerisine farklı malzemeler eklenen kumpirin kalori oranı da artmaya başlamaktadır.

İçerisinde ek yağ ilavesi olmayan kumpirlerin kalori oranı daha düşüktür. Aynı zamanda rus salatası ve köfte eklemelerinde de 550 kcal'a yükselmektedir. Kumpir lezzeti ile çok fazla kişinin öğün olarak tükettiği besinlerden biridir. Fırında pişmesi sağlıklı bir haline getirmektedir.

Kumpir Besin Değerleri ve Kalorisi

Kumpir içerisinde yer alan besin değerleri 100 gr üzerinden;

Kumpir 253,19 Kcal

%12,84 Karbonhidrat (g),

%9,77 Protein (g),

%18,04 yağ (g),

%1,83 lif (g),

%161,34 Kalsiyum (mg),

%149,69 A Vitamini (ui),

%10,92 C Vitamini (mg),

%0,86 Demir

%531,42 Sodyum (mg),

%336,12 potasyum (mg).

Kumpir Kilo Aldırır mı?

Kumpir tüketimi kişilerin tercihlerine bağlı değişmektedir. Sebzeli, mezeli ya da et ilavesi şekilde hazırlanan kumpir çeşitlerinin kalori değerleri de ona göre artmaktadır. Yağ oranı ve tuz miktarı azaltılmış olan kumpirler ara sıra tüketim dahilinde kilo aldırmamaktadır. Fakat içerisinde nişasta ve kaşar bulunan bu besin sık sık tüketildiği şekilde vücutta bölgesel yağlanmalara yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

Kumpir İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir?

Kumpir içerisinde farklı vitamin çeşitleri yer almaktadır. İçerisine koyulan her bir malzeme ile faydaları da artmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren sebze çeşitleri ve mezeler ile eşsiz bir tadım sağlamak mümkündür.

K, A, C ve E vitaminleri içermektedir. Sağlıklı bir yağ ve karbonhidrat alımı gerçekleşmektedir. Kumpir besin grubu içerisinde yer alan sağlıklı yiyeceklerden biridir. Belirli aralıklar ile tüketilmesi nişasta ihtiyacını da karşılamaya başlamaktadır.