Gazete Vatan Logo

Küçük dokunuşlar ile etkili sonuçlar

Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Deniz Küçükkaya estetik operasyonları anlattı.

Alın bölgesi için en çok kullandığım yöntem botoks uygulamaları. 25’ li yaşlardan itibaren uygulamaya başlıyoruz genelde. Tabii her durumda kişinin istekleri ve mevcut durumu bizim için en belirleyici nokta olmakta. Botox uygulamaları ile alındaki kırışıklıklar azaltılmakta ve istenildiği taktirde kaşlar bir miktar kaldırılabilir. Botox uygulamaları sonunda insanlar en çok donuk maske gibi suratlara dönmekten korkuyorlar. Ancak uygun yerlere uygun dozlarda yapıldığı taktirde yüze yansıyan daha hoş daha genç ve daha doğal bir görüntü ortaya çıkmaktadır.
Göz çevresine de sık sık botoks uygulamaktayım. Uygulamalar çok kısa bir zamanda yapılmakta etkinliği 48 saat sonra görülmeye başlamaktadır. Etkinliğin kalıcılığı ise 3 aydan 6 aya kadar değişmektedir. Alın ve göz çevresi için botoksla beraber veya ayrı olarak uygulanabilecek dolgu uygulamaları mevcut. Bunların etkinliği de 6 aydan 1 yıla kadar değişen sürelerde olmaktadır. Bu dolgularda çoğunlukla hyalüranik asit bulunmaktadır. İnce kırışıklıklardan çöküklüklere kadar uygulanabilmektedir. Yine 25’ li yaşlardan itibaren bu uygulamalar başlamaktadır.
Cerrahi yöntem olarak ise alın germe, Kaş kaldırma gibi ameliyatlar yapılmakta. Bu ameliyatları endoskopik olarak çok daha az kesiyle yapmak artık fazlasıyla mümkün. Tabii ki operasyonlarla istenilen sonuçlara çok daha iyi ve çok daha uzun süreli olarak kavuşmak mümkün oluyor. Alt göz kapağı ve orta yüz bölgesi için yaptığımız ameliyatlarla çok daha iyi görünmek mümkün olmaktadır. Ortayüz askılama ameliyatıyla sarkmış olan elmacık kemiği çevresindeki yağ yastıkçığı yukarı alınarak çok daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün.

Yanaklar özellikle 30’ lu yaşlardan itibaren aşağıya doğru sarkmaya ve hemen çene kenarlarında birikmeye başlar. Bunun çözümü ise son zamanlarda iple askı uygulamasıyla olmakta. Bölgesel uyuşturmayla klinik koşullarında yapılacak uygulamayla sarkmış olan dokular toplanabilmekte. Bu uygulamanın kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle beraber 6 aydan 1- 2 yıla uzayabilmektedir. Yanağa yapılan bu uygulamayla aslında çene ve boyun çevresinde de gerginlik sağlamak mümkün.

Dudak için yine hyalüranik asit içerikli dolgularla büyütme işlemlerini uygulamaktayım. Bunlar 6 aydan 1 yıla yakın kalıcılıkları olan uygulamalardır. Kalıcı olarak ise aynı silikon meme protezleri gibi olan dudak silikon uygulamaları yapmaktayım. Bölgesel uyuşturmayla ile klinik koşullarında kolayca uygulanabilen, bu yöntemde öpüşme yemek yeme ve normalde dışarıdan hiçbir şekilde belli olmayan Silikondan üretilmiş bu malzeme kullanılmaktadır. Dolgun dudaklarla çok daha çekici ve hoş görünmek mümkün olmaktadır.


Tüm bunların yanı sıra son zamanlarda yüzün genel olarak gençleştirmek i için kullanılan yağ enfeksiyonlarından bahsetmek istiyorum. Yine bölgesel uyuşturmayla yöntemiyle kolayca uygulanabilecek bu yöntemde kişinin karnından ya da bacaklarından aldığımız yağı yüzünün çeşitli yerlerine enjekte etmekteyim . Böylece yıllar içerinde kaybetmiş olduğumuz cildin dolgunluğu yeniden sağlanmış olmakta. Ayrıca yağ enjeksiyonuyla sadece dolgunluk vermekle kalmıyoruz . Yağ hücresinin içerdiği kök hücreler sayesinde cilt çok daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmaktadır. Özellikle elmacık kemiği üzerine, alına ve hatta son zamanlarda özellikle burun bölgesine yaptığım yağ enjeksiyonlarıyla çok iyi sonuçlar elde edilmektedir. İşlem en fazla yarım saat sürmekte etkinliği ve kalıcılığı çok daha uzun sürmektedir. İşlemin belki de en önemli özelliği tamamen kişinin kendine ait bir dokuyla yapılması ve doğal olmasıdır. Bu işlem çoğunlukla 30’ lu yaşlardan itibaren uygulanan bir yöntemdir. Ancak yüz germeye ihtiyacı olup bunu düşünmeyen kişilere de kolayca uygulamaktayım ve oldukça yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Yaşlanmaya beraber yüzümüz yerçekimini etkisiyle aşağıya doğru sarkmakta ve kırışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Bununla beraber cildin dolgunluğu ve hacmı de azalmaktadır. Yağ enjeksiyonuyla bu kaybolmuş olan dolgunluk yeniden kazanılmış olmaktadır.
Bununla beraber çoğu yüz germe yaptığım hastama dolgunluğu vermek amacıyla yağ enjeksiyonunu da aynı seans da yapmaktayım.
Yağ enjeksiyonu alındaki karışıklıklara da başarıyla uygulanmaktadır. Ayrıca göz kenarlarına yapılacak uygulamalarla kaşları bile bir miktar kaldırmak mümkün olabilmektedir.

Yüz gençleştirmek için her zaman cerrahinin altın standart olduğunu unutmamak gerekiyor. Diğer geçici yapılan dolgu, botoks mezoterapi ve buna benzer uygulamaların etkinlikleri sınırlı ve daha kısa süreli olmaktadır. Bu aşamada en önemli şey kişinin beklentileri ve neye ihtiyacı olduğunun ortaya net bir şekilde konulmasıdır. Benim bu işi yaparken en önem verdiğim nokta kişiye özel çözümler üretebilmektir. Herkese aynı şeyi yaptığımız zaman ortalıkta bir sürü birbirine benzeyen ama güzel olmayan maske suratlı insanlar görmeye başlıyorsunuz.Bu arada şunu da unutmamak gerekir ki Hiç kimse yapılacak işlem ne olursa olsun 50 yaşındayken 30 yaşında görünemez. İnsanları gerçek dışı beklentilere sokmamak gerekiyor.

Op.Dr.Deniz Küçükkaya
Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı