Gazete Vatan Logo

Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?

"Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?

Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?

Matthew Perry’nin ölüm nedeni ‘ketaminin akut etkileri’ olarak açıklandı. Depresyon, anksiyete ve kronik ağrı gibi diğer durumların tedavisinde kullanılan ketaminin ölüme neden olduğu anlaşıldı. Raporda, koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan Buprenorfin'in de oyuncunun ölümünde rol oynadığı kaydedildi. Raporda ayrıca, oyuncunun "19 aydır uyuşturucu kullanmadığının iddia edildiği" belirtildi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?

KETAMİN NEDİR?

Ketamin, 1962 yılında Janssen Pharmaceutica tarafından geliştirilmiş bir ilaçtır.

KETAMİN NE İÇİN KULLANILIR?

Anestezi, ağrı kesici ve hipnotik etkileri nedeniyle tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, depresyon, anksiyete ve kronik ağrı gibi diğer durumların tedavisinde de araştırılmaktadır.

Anestezi için, genellikle ameliyat öncesi sakinleştirme veya anesteziyi sürdürmek için kullanılır. Ağrı kesici olarak, genellikle kanser ağrısı veya ameliyat sonrası ağrı tedavisinde kullanılır. Hipnotik olarak, genellikle uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır.

Haberin Devamı

KETAMİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Mide bulantısı ve kusma

Baş dönmesi

Uyku hali

Hafıza kaybı

Görsel halüsinasyonlar