Gazete Vatan Logo

Kestane Kaç Kalori? Kestane Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kestane özellikle ağacının yenilebilir tohumlarından elde edilmiş olan lezzetli kuruyemiş çeşitleri içerisinde gelir. Genelde sobaya konulması ile birlikte hazır hale gelen ve keyifli tüketilen yiyecekler içerisinde yer alır. Orta kısmını küçük bir kesik atılarak hazırlanan ve tüketilen bir yiyecek türüdür. Aynı zamanda değişik besin değerleri ile birlikte kalorisi üzerinden öne çıkan bir yiyecek olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığı zaman kestane 131 kaloriye karşılık gelmektedir.

Kestane Kaç Kalori? Kestane Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kestane Kaç Kalori?

Kestane kalorisi doğrultusunda 100 gram üzerine ele alındığında 131 kalori olarak ifade edilmektedir. Çok yüksek kalorisi olmamakla beraber oldukça yüksek oranda besin değerleri doğrultusunda fayda sağlayan bir yiyecektir. Bu sebepten dolayı gün içerisinde dengeli ve düzenli şekilde belirli miktar kestane tüketmek mümkündür.

Özellikle geleneksel olarak sobanın üzerine koymak suretiyle hazır hale getirilerek tüketilen lezzetli bir yiyecektir. Hatta birçok farklı tatlının içerisinde eklenerek kullanılır. Verilen bu değeri dikkat etmek suretiyle gün içerisinde 7'den 70'e herkesin tüketebileceği bir besin türüdür.

Kestane Besin Değerleri ve Kalorisi

Kestane en çok sevilen kuruyemişlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Hem tek başına tüketilmesi ile beraber aynı zamanda farklı yemeklerin içerisine katılarak değerlendirilir. Bununla beraber 100 gramı üzerinden bakıldığı zaman belli bir kaloriye sahip olarak öne çıkar. Bu kalori ise 131 kcal şeklinde ifade edilmektedir.

100 gramında bulundurduğu bu kaloriye dikkat ederek gün içerisinde bir avuç kadar tüketmek etkilidir. Hem çocuklar hem de yetişkinler ve yaşlılar için vücut sağlığını koruma noktasında etkili bir üründür. Orta kısmında bir kesik atılarak hazırlanan ve ocakta veya sobada hazır hale getirilen bir yiyecektir.

Haberin Devamı

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Yüksek oranda C vitamini barındırması ile beraber kestane kolesterolü düşürme etkisi sağlar. Aynı zamanda Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri barındırdığı için önemli katkılar vermektedir. Bu bağlamda hafızayı güçlendirir, vitamini ve demir gibi pek çok yapının artmasına olanak sağlar. Yüksek oranda antioksidan etkisi vardır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Diğer yandan vücuttaki iltihaplanmayı önleyici ve koruyucu bir etki oluşturduğunu da söylemek gerekir.