Gazete Vatan Logo

Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!

Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!

Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!

Mevsimlik yiyecekler satın almak hem sağlık açısından ve hem de ucuza mal etme açısından önemlidir. Daha iyi bir beslenmenin yolu olarak görülen mevsimlik yiyecekler, bağışıklığın korunması, maliyet ve lezzet açısından da pek çok avantaj sağlar. Kasım ayının gelmesiyle birlikte, pek çok kişi de kasım ayında tüketilmesi gereken sebze ve meyveleri araştırıyor. Biz de kasım ayında yemeniz gereken yiyeceklerin bir listesini hazırladık. İşte içinizi ısıtacak, bağışıklığınızı güçlendirecek, kasım ayında tüketilen tadı en iyi yiyecekler!

KASIM AYI MEYVE VE SEBZELERİ

Kasım ayı sebzeleri: Karnabahar, kereviz, ıspanak, pırasa, havuç, şalgam, soğan, lahana, brüksel lahanası, pazı, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.

Kasım ayı meyveleri: Mandalina, kivi, portakal, greyfurt, Trabzon hurması, elma, armut, muz, kuşburnu, ayva, nar, bal kabağı.