Gazete Vatan Logo

Güzel bir gülüş için dudak bakımı önemsenmelidir

Güzel bir gülüş hem kadınları hem de erkekler için oldukça çekicidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, güzel bir gülüş için yapılabilecekleri sizler için anlatıyor.

Güzel bir gülüş için dudak bakımı önemsenmelidir

Yüz şekline uygun dudaklara sahip olmak oldukça çekici bir ifade sağlamaktadır. Lip lifting işlemi; üst dudak kısaltması olarak da bilinen dudak kaldırma ameliyatı, üst dudak bölgesinin uzunluğundan memnun olmayan hastalarda kullanılmaktadır. Dudakların kırmızı kısmı çok belirgin olmadığında üst dudak daha kısa, dudak-burun mesafesi daha uzun görünür. Özellikle kadınlar bu durumda dudakları belirginleştirmek için ruju çizgilerin dışına taşırarak uygulamayı tercih ederler.

Dudak kaldırma yöntemi, üst dudak, nazal kolumella ve dudakların kırmızımsı-pembe kısmı arasındaki bölgeyi ifade eder. Ancak bu aralık yüz özelliklerine ve yüz boyutuna göre değişebilir. Lip lift ameliyatının amacı kişinin bu bölgesindeki mesafeyi azaltarak dudaklarda melek kanadı etkisi yaratmaktır.

Bu işlemde burun üst dudak bölgesinden kesilerek burun altından bir kesi yapılır. Fazla deri çıkarılır ve ameliyat yapılır. Dikkate alınması gereken bir şey, insizyonun katmanlar halinde kapatılmasıdır çünkü dikişler, dudakların şeklini korumak ve işlemin başarısını gösterecek yeterli gücü sağlamak için cilt altına yerleştirilir. Derin dikişler yerleştirildikten sonra, kesi mümkün olduğunca görünmez olacak şekilde cilt kenarları dikkatlice hizalanmalıdır.

Haberin Devamı

Lip lift kalıcı bir işlemdir. Tekrarlanmasına gerek yoktur. Diğer dudak tedavilerine göre bu çok avantajlıdır. Üst dudak doğal olarak kalınlaşır ve yukarı doğru döner. Ayrıca üst dudak derisindeki kırışıklıklar da azalır. Lip lift ameliyatı hem lokal hem de genel anestezi altında yapılabilir. Bu nedenle sağlık durumu iyi olan herkes bu işlem için uygun bir adaydır.

Etkili ikili: Dudak dolgusu & Dudak peelingi

Dolgu işleminde kullanılan materyal dokunun hacmini artırmaya yöneliktir. Bu maddeler deriye enjekte edilebilen ilaçlardır. En yaygın olanları hyalüronik asit ve kollajendir. Bu iki madde farklı dolgu maddeleridir. Yaşlanma, güneş ışığı ve benzeri faktörler cildimizdeki hyalüronik asit ve kollajen miktarının azalmasına neden olabilir. Bu maddeler azaldıkça cildimiz gençliğini kaybeder, ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Özellikle bu tür şikayetler için tercih edilen yöntem hyalüronik asit içeren dolgudur. Dolgu şikayetleri ortadan kaldırır ve dudaklara dolgun bir görünüm kazandırır. Etkisi genellikle 18 aydır.

Haberin Devamı

Dudak peelingi dudaklara granüler bir ürün sürülerek dudaklardaki ölü deriyi çıkarma yöntemidir. Genellikle kuru dudaklar biraz pürüzlü ve kırışık görünür. Bunu önlemek için dudaklarınıza peeling yaparak kuru görünen ölü deriyi çıkarabilir, dudaklarınızın daha taze ve nemli görünmesini sağlayabilirsiniz. Dudaklar daha pürüzsüz, nemli ve sağlıklı görünür. Şekerli peeling ürünleri dudak peelinginde en başarılı bileşenlerden biridir.